Interjú: Nigel Stately

Akt.:
Interjú: Nigel Stately
© Nigel Statey és Béres Szabi
Miskolc – Béres Szabi beszélgető partnere a magyar élvonalból Nigel Stately volt, aki többek között mesélt hamarosan megjelenő zenéiről is az olvasóknak.

Béres Szabi: Nem először jársz Miskolcon, hiszen a Stamp közönségét (is) már harmadjára varázsoltad el a zenéddel. Ismét pozitív élményeket szereztél?

Nigel Stately: Hogyha nem lenne pozitív, akkor nem jöttem volna vissza, nem lennék visszajáró vendég illetve, ha nem szeretne az itteni közönség, akkor valószínűleg nem is hívnának vissza. Kedvelem Miskolcot, és ebből a régióból talán még Debrecent tudnám kiemelni, ahol szintén nagyon vevők és nagyon szeretik ezt a vonalat, amit én képviselek, ezt a kicsit deepesebb, discosabb irányt.

Béres Szabi: Kicsit visszatekintve a tavalyi évedre,hogyan zártad 2016-ot, és milyen eddig az idei esztendő?

Nigel Stately: A 2016-os év. Igazából összegzést nem csináltam, mert arra sem volt időm szerencsére. Több mint 150 fellépést tudhatok magam mögött, szóval mentem mint a távirat. Bejártam az ország minden szegletét,de voltak bulik Romániában, Montenegróban is,ahol szintén nagyon remek hangulat és közönség fogad mindig. Szeretek külföldre járni.

Béres Szabi: Külföldön másabb közönség jön össze egy buliban mint idehaza?

Nigel Stately: Ég és föld! Nem is tudom összehasonlítani! Igazából azt tudnám mondani, hogy a saját rendezvényemen,a Deep Café-n, (Pesten van megrendezve minden hónapban egyszer) van olyan közönség, akik kifejezetten speciálisan, a Deep Café bulikra jönnek el, és azokat a zenéket kedvelik amiket ott hallanak. Amikor elmegyek bárhova külföldre, akárcsak Szerbiába vagy máshová fellépni, ott tényleg az van, hogy az emberek azért mennek oda, hogy szórakozzanak, hogy jól érezzék magukat… És nem a magamutogatásért… az egészen lightos zenére is tök jól meg tudnak őrülni jól érzik magukat. Nem az van, hogy tényleg, most ki néz? Ki nem néz? hanem lejönnek, jól érzik magukat és önfeledten tudnak szórakoznak. Egyszer Dél-Afrikában játszottam egy olyan partyn,ahol a line up-ban különböző stílusú lemezlovasok voltak összegyúrva. Én a méltán neves Michael Calfan előtt zenéltem,előttem pedig egy francia tech-ouse dj játszott. Michael Calfan is, ugye inkább ezt a housosabb vonalat képviseli. Viszont az én deep houseomra is ugyanúgy páros lábbal, páros kézzel ugráltak és tomboltak az emberek, mint az utánam lévő DJ-re, aki mondjuk felhúzta a bulit egy jó kis 128-as BPM-re. Ilyen szempontból Miskolc is kellemes csalódás,mert az emberek itt is pontosan tudják,hogy mire jönnek el,milyen zenét fognak hallani az adott este.

Béres Szabi: Friss megjelenésed mikor várható?

Nigel Stately: A kérdés aktuális,hiszen zajlanak a stúdiómunkák Kolozsvári Tamás barátommal, kollégámmal, illetve Dukai Reginával készül most egy közös projekt. Hamarosan pedig az egész dal is életre kel és napvilágot lát. Stílusában mindenképp a deep lesz meghatározó,viszont teljes mértékben rádióbarát nóta várható,amihez egy club verzió is fog készülni,viszont maga a dal inkább a rádiók számára lesz érdekes. Azt megígérem,hogy elsők között kapod meg Szabi!

Béres Szabi: Klipet gondoltok hozzá?

Nigel Stately: Lesz, igen! Várunk vele egy 3-4 hetet, amikor elkezdem majd játszani a rádióban, megvárom a visszajelzéseket, megvárom a feedback-eket, és ha úgy látom, hogy van értelme, akkor mindenképpen forgatunk hozzá.

Béres Szabi: Hogy jött a közös munka Reginával:

Nigel Stately: Szeretem a hangját, és gyakran járnak a mi rendezvényünkre,valamint rengeteg közös ismerősünk van,és így sodort össze minket az élet, aztán elkezdtünk beszélgetni, én tudtam azt, hogy jól énekel, és, szeretem is a hangját,Ő pedig szereti a zenémet.
Aztán feldobtam a labdát, hogy mit szólna, ha egy kis co-produkció létrejönne? Egyből azt mondta, hogy igen, benne van, úgyhogy tök jó. Remélem, hogy tetszeni is fog mindenkinek.

Béres Szabi: Mi a helyzet a DeepCafé háza táján? Lesznek nyári megmozdulások is?

Nigel Stately: Május 13-án lesz az utolsó szezonzáró bulink,ahová mindenkit várunk szeretettel.
Az elmúlt 4 évben nem rendeztem még nyáron szabadtéri Deep Cafét. Ez azért is van így, mert nagyon nehéz a helyszínt megválasztani. Nem árulunk el nagy titkot, a Teslában kapott helyet, illetve az az otthona a Deep Cafénak, és az-az igazság, hogy nagyon sokat gondolkoztam, amikor,ez a hely bezár nyárra, hová is lehetne vinni a rendezvényt,de eddig nem találtam megfelelő helyszínt…
Addig is rendesen odacsapunk a záró buliban, majd nyáron kis pihi és szeptemberben ismét jövünk.

Béres Szabi: Tervek?

Nigel Stately: Zajlanak az új dal munkálatai,és készülünk a DeepCafé szezonzáró mókára is. Nyáron jönnek a fesztiválok és a szabadtéri megmozdulások,valamint júliusban ismét érkezem Miskolcra. Ezenkívül 4 hónappal ezelőtt elindult a saját applikációm, mind androidra, mind pedig apple-re (iOS) szépen elérhető. Igen, Csak be kell pötyögni, hogy Nigel Stately és letöltődik. Ez azért is jó, mert összegezve van minden. Ott vannak a fellépéseim, van egy social media fül, ahol ott van egyszerre a facebook, az instagram, a soundcloud, a youtube. Tök jól egy helyen van minden, illetve még applikáción belül lehet zenét is hallgatni, úgyhogy akinek van ideje nézzen rám.

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést,további sikereket!
hirdetés


hirdet�s