Nagyvilág

2011.05.09. 15:32

Győzelem napi felvonulás Moszkvában - 3D-s képpel

<p>Nagyjából húszezer orosz katona vonult végig hétfőn a Vörös téren, a második világháborúban elért győzelem 66 évfordulójára emlékezve. A felvonulást egymás mellett ülve nézte végig Dmitrij Medvegyev orosz elnök, és Vlagyimir Putyin orosz kormányfő.</p>

A parádén felvonultatták a legmodernebb orosz haditechnika legjavát, de idén kivételesen hiányoztak a vadászgépek.

"A legszentebb ünnepünket tartjuk ma, és köszönetet mondunk önöknek szabadságunkért" - közölte Dmitrij Medvegyev orosz elnök, a ünnepségen megjelent második világháborús veteránok egy csoportja előtt. "A mi generációnk feladata, hogy megőrizzük a Győzelem alatt elért békét" - jelentette ki Medvegyev ünnepi beszédében.

Az évente megrendezett ünnepi felvonuláson húszezer orosz katona vett részt, akik egy 1 500 fős zenekar indulóira masíroztak végig a Vörös téren. Most először volt ott a parádén az orosz különleges alakulatok kétszáz katonája, akikkel Medvegyev a felvonulás végén külön kezet fogott. A katonákat tankok, helikopterek valamint a legújabb harci rakéták követték. Az utóbbi évektől eltérően harci repülőgépek azonban nem vettek részt a felvonuláson.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!