Interjú: Horányi Juli

Akt.:
Interjú: Horányi Juli
Miskolc – Béres Szabi beszélgető partnere a bájos énekesnő Horányi Juli volt, aki sok érdekességet megosztott az olvasókkal.

Béres Szabi: Hogyan telt eddig az éved?

Horányi Juli: Elég eseménydúsan telt, az év elejét A Dal 2016 műsorra való felkészüléssel töltöttem. A színpadi látvány megtervezése, a táncosokkal való próbák, a vokál szekcióval való gyakorlások, az énekórák sok időmet és energiámat lekötötték. Nagyon sajnáltam, hogy a koreográfia végül kimaradt az élő produkcióból és bár nem azt a helyezést értem el, amit szerettem volna, azért izgalmas élmény volt és a műsornak köszönhetően a “Come Along” című dalomat már több mint 100 ezren megtekintették a YouTube csatornámon. Ez az első dalom, amit ilyen sokan meghallgattak és ennek szívből örülök, mert 100%-ig én vagyok, ez egy nagyon őszinte dal és a számok azt igazolják, hogy eljutott az emberek lelkéhez.

Béres Szabi: A Glamour – Women Of The Year szavazáson, “énekesnők” kategóriában, idén Te is a jelöltek között szerepeltél. Milyen élmények értek ezzel kapcsolatban?

Horányi Juli: Nagyon megtisztelő volt a jelölés és nagyon örültem neki. Korábban dolgoztam a magazinnál, mint divatrajzoló, de akkor még senki nem tudta rólam, hogy énekesi karriert szeretnék építeni, én magam is inkább csak álmodoztam arról, amit most megélek és már nem csak a fejemben, hanem a valóságban is ott van. Ez az esemény is abban erősített meg, hogyha nagyon szeretnék valamit és keményen megdolgozom érte, akkor el fogom érni, persze azért igyekszem a földön járni, hiszen például a Himalájára sem lehet taxit hívni, lehet, hogy vannak irracionális vágyaim nekem is, de ami reális, azt nem lehetetlen elérni. Végül nem én lettem az „Év Énekesnője”, de ezúton is köszönöm a Syoss különdíját, amit „A Leginspirálóbb Haj” kategóriában nyertem el.

Béres Szabi: Tavasszal több alkalommal is, a Magashegyi Underground zenekar turnéjának, elő zenekarként láthat a közönség. Milyenek a bulik és hogyan jött a közös munka?

Horányi Juli: Egy pályázat tette lehetővé, hogy mi legyünk az idén 10 éves Magashegyi egyik elő zenekara az országos turnéjukon. Az ötlet a kiadóm vezetőjének fejéből pattant ki és szerencsére a pályázaton nyertünk, így jöhetett létre a kooperáció, aminek nagyon örültünk. A turnén, több vidéki állomáson is felléptünk a zenésztársaimmal. Nagyon élveztük a koncerteket és külön jól esett, hogy már kapunyitáskor szinte telt ház volt, pedig általában nem jellemző, hogy az elő zenekarra közel akkora a tömeg kíváncsi, mint amennyi ember ott van a fő együttes koncertjén. Az közönség nagyon nyitottan és pozitívan fogadta a zenénket, az előadásunkat, nagyon jó élmények értek bennünket, amiért hálásak vagyunk.

Béres Szabi: Zenei fronton mi a helyzet?

Horányi Juli: Lehet, hogy mókásan hangzik, de két évvel ezelőtt irtunk egy dalt az egyik zeneszerző barátommal, Csordás Gáborral és egy költő barátnőmmel, Szabó Imolával. A dal címe Holdutazás, és ha minden igaz, legkésőbb májusban végre megjelenik. Még soha nem húzódott el ilyen sokáig egy dal megjelenése, annyi akadály állt az útjába, mindig volt valami vagy valaki, aki nem engedte, hogy ez a dal kikerüljön a fiókból, éppen ezért most már úgy vagyok vele, hogy mindenképp szeretném, ha kiadnánk, bármilyen is lesz a fogadtatása, persze azért remélem, hogy tetszeni fog a közönségnek. Ezzel párhuzamosan most több új dalon is dolgozom, rengeteg ötletem van, egyre inkább érzem, hogy kezdem megtalálni a saját stílusom, és persze mindjárt itt a nyár, remélem jó sokat fogunk koncertezni, már alakulnak a dátumok.

Béres Szabi: Tervek?

Horányi Juli: Tervből mindig rengeteg van nálam, kifogyhatatlan vagyok a jobbnál-jobb ötletekből, de azért szerencsére nem valósítok meg mindent. Most épp, a zenélés mellett egy koncertszínházi projekten dolgozom, ami szerintem nagyon izgalmas lesz és ha minden jól alakul, akkor legkésőbb jövő márciusban láthatja is a közönség, ezt meglepetésnek szánom. Emellett hamarosan kooperálni fogok egy nagyon tehetséges, fiatal, hazai zenésszel, egy közös dalon fogunk dolgozni, hiszek benne, hogy igazán jól fog sikerülni. Már várom az együttműködést, hogy ki az illető az egyelőre maradjon titok, annál nagyobb lesz a meglepetés. Most olyan időszakot élek, amiben igyekszem minél több időt és energiát fordítani a szakmai fejlődésemre. Szeretném ha az emberek lassan megismernék a zenekarom és a dalaimat és a YOULÏ egy tartalmas, aktuális, nemzetközi színvonalú produkcióvá tudná kinőni magát.

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést Juli, további sikereket kívánunk!