Friss hírek

2009.08.04. 13:03

Szabadai Viktor lett az SZDSZ Új Generáció elnöke

<p>Az SZDSZ Új Generáció (ÚG) szerda esti rendkívüli tisztújító küldöttgyûlése Szabadai Viktort, a liberális párt ügyvivõjét választotta elnökévé. Az ÚG korábbi elnöke Léderer András június 30-án mondott le posztjáról és a pártból is kilépett. Szerdán az ÚG teljes elnöksége is megújult.</p>

Az ÚG új elnöke Szabadai Viktor tagja az SZDSZ ügyvivõi testületének, valamint az Országos Tanács elnökségének, egyben õ a párt XIII. kerületi elnöke is. Szabadai Viktor a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a fiatalok körében népszerûbb a szabadelvû gondolat és a liberális értékrend az SZDSZ valós támogatottságánál. Az új elnök legfõbb feladatának azt nevezte, hogy ismét utat találjanak a fiatalokhoz.

Az ÚG korábbi elnöke, Léderer András június végén mondott le posztjáról és a pártból is kilépett. A politikussal együtt az ÚG teljes elnöksége is lemondott posztjáról.

A szerdai tisztújításon Janovszki Zsoltot és Kovács Pétert alelnökké, Pétervári Pétert, Jagodits Zsuzsát, Takács Róbertet és Petrányi Barnát ügyvivõvé választották. Megbízatásuk két évre szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!