Interjú: Dj Németi

Akt.:
Dj Németi
Dj Németi
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Béres Szabi beszélgető partnere a magyar élvonalból Dj Németi volt, aki mesélt a kezdetekről és jövőbeli terveiről is az olvasóknak.

Szabi: Mikor és hogyan kerültél közel a (elektronikus) zenéhez és a dj-zéshez?

Dj Németi: Egész gyerekkoromat végigkísérte a zene, zenegyűjtés! Akkoriban még nagyon nehezen lehetett megszerezni a különböző slágereket. Úgy vadásztuk, rádióból felvettük, egymástól másoltuk a dalokat, kazettás korszak volt az az időszak. Konkrétan mint dj a Nyíregyházi Főiskolán – míg odajártam – dolgoztam elsőként. Az ottani klubnak voltam az egyik rezidense, majd az igazi pályafutás az 1993-ban nyílt népszerű klubban az Open Doors-ban kezdődött el, az a megtiszteltetés ért, hogy az egyik házigazda lehettem.

Szabi: Leggyakrabban debreceni és nyíregyházi Clubok dj-pultjában lehet veled találkozni, milyenek az ottani bulizni járó emberek szórakozási szokásaik?

Dj Németi: Igen, mindkét város neves klubjainak rezidens dj-je voltam és vagyok napjainkban is. Az emberek szórakozási szokásai, mint minden, folyamatosan változik. A kluboknak és a dj-knek ezeket a változásokat kell érteni, követni, természetesen a saját koncepció és zenei arculat kialakítása mellett. Ma az a szokás terjedt el, főleg Debrecenben, hogy egyszerre több helyet látogatnak végig a vendégek és közel annyi időt nem töltenek az adott helyen, mint évekkel korábban. Ehhez kell alkalmazkodni kőkeményen minden klubnak és dj-nek!

Szabi: Mint házigazda, vagy mint meghívott vendég szeretsz jobban játszani?

Dj Németi: Általában mint házigazda dolgozok, de sokszor fellépő dj is vagyok, voltam az elmúlt 2 évtizedben is!

Szabi: Saját zene készítésén gondolkodtál már?

Dj Németi: Igen, de sajnos nem találtam meg a megfelelő partnert, akivel közösen meg tudnánk valósítani azt, amit igazán szeretnék.

Szabi: Tervek?

Dj Németi: Jelenleg 2 klubot is menedzselek és szeretném ezeket a helyeket a legprofibban irányítani, hogy tökéletesen működjenek. Ne csak egy szimpla klubként üzemeljenek, hanem irányt mutassanak, értékeket, kultúrát közvetítsenek, mert ez a mai helyzetben egyre nehezebb!

Szabi: Köszönöm a beszélgetést, további sikereket!
hirdetés
hirdet�s