Interjú: Dj Free

Akt.:
Interjú: Dj Free
Miskolc – Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Dj Free volt, aki mesélt a kezdetekről, és jövőbeli terveiről is a miskolci olvasóknak.

Szabi: Nem először jársz Miskolcon, milyen emlékeid vannak az itteni bulikról?

Dj Free: Miskolcra mindig jó jönni játszani, gyakorlatilag ez egy igazi buliváros, a Rockwell pedig egy legendás club, így hatalmas élmény itt pakolni a lemezeket minden alkalommal. 🙂

Szabi: Picit mesélj, hogyan indult a lemezlovas pályafutásod?

Dj Free: Picit több mint tíz éve, 2004-ben fogalmazódott meg bennem a gondolat, vagyis volt egy első olyan élmény, mely nagy hatással volt rám. Iskolatársaim lerángattak az akkori Bank Discoba egy “Bank Light” partyra, ami lényegében tini-buli volt szombat délutánonként 17-22-között, de már az első alkalommal magával ragadott a közeg, a feeling és a dj munkássága, úgyhogy az este nagy részét a DJ pult előtt töltöttem…:) A dj pedig nem volt más mint Ofner László, akinek köszönhetően 2003 áprilisától már a DJ pult másik oldaláról ismerkedhettem meg a szakma rejtelmeivel. Először a buli elején kaptam lehetőséget, később pedig ez folyamatosan változott… 2006-tól aztán a Bank Light partykon DJ Bones oldalán a house terem házigazdája lettem, majd fél évvel később a”Night party”-kon a magyar terem rezindense. A Bank megszűnése nehéz időszak volt számomra, hiszen az első club volt, ahol dolgozhattam mint dj. 2008 októberében aztán felkértek a Dokk Café-ban zajló “We Love Thursdays” bulikra, amit Dj Millerel csináltunk felváltva csütörtökönként főként egyetemisták és főiskolások számára. Innen aztán már egyenes út vezetett a Hajógyári-szigetere ahol a legnagyobb clubbokban zenélhettem, azaz Sensation, White Angel, Studio, Dokk Club. Emellett nyáron a Bed-Beachen, a téli szezonban pedig még a Dokk Arénában és, hétköznapokon a Moulin Rouge-ban is játszottam. A jelenben mint rezidens a Ligetben, az UP! The Club-ban és a gyöngyösi Blue Boxban vagyok megtalálható, amikor nem az országot járom.

Szabi: Zenei fronton mikor várható újdonság?

Dj Free: A Hajógyári-szigetes évek végén jött ki az első dalom, amihez pont mostanában készült el egy extra új verzió, ez a “VIP Bitch” c.nóta. De azóta 8,9 dal már napvilágot látott, melyek között vannak saját dalok, és vannak remixek, mint például a Stereo Players formációval készített elképzelés, és Purebeat Lacikával is folyamatosan megy a munka. Idén az ünnepek előtt még érkezik egy zene, amit szintén Purebeat-el közösen fogunk megvalósítani.

Szabi: Tervek?

Dj Free: Jövő nyáron szeretnénk csinálni egy komolyabb zenei projektet, ami egyenlőre még titok…ami biztos, hogy külföldön lesz hozzá forgatva videó, és már zajlanak a háttérmunkálatok. Minden továbbit elsők között fogok neked elmesélni Szabi. 🙂 A fellépések is mennek persze tovább a rezidenciákon és az ország különböző pontjain. Minden fontos infó pedig megtalálható a Facebook oldalamon.

Szabi: Köszönöm a beszélgetést!

Dj Free: Köszönöm Szabi!
hirdetés


hirdet�s