Interjú: Berki Krisztián

Akt.:
Interjú: Berki Krisztián
Miskolc – Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere, a FEM 3 műsorvezetője Berki Krisztián volt, aki többek között mesélt régi diósgyőri emlékeiről is a miskolci hallgatóknak.

Szabi: Nem titok, hogy egykoron a DVTK igazolt kapusa voltál, milyen emlékeid maradtak arról az időszakról?

Berki Krisztián: Úgy gondolom,hogy Miskolcon lehettem volna stabil NB I-es játékos, de mégis itt volt az, amikor abbahagytam az aktív futballista pályafutásomat. Ez nagyon érdekes dolog, mert én soha nem szoktam semmire hivatkozni, de egyszer már elárultam, így elárulom újra, hogy amikor úgy éreztem ez megvan, innentől kezdve első osztályú kapus lehetek akár hosszú távon és itt voltam egy hatalmas tábor előtt ami példaértékű azóta is az országban. Valahogy arra gondoltam, ez megvan, innentől pipa. Lehet furcsa az én számból hallani, de nem akartam tovább csinálni. Pedig ez volt az álmom és egy remek kiugrási lehetőség is volt egyben anno Tatabányán ahol mindezt elkezdtem. Viszonylag nehéz családból származom és úgy gondoltam akkor én mindenképpen NB I-es játékos akarok lenni. Az diósgyőri emlékeim is nagyon kellemesek hiszen szerettem a városban élni, nagyon csinosak voltak a miskolci hölgyek és akkor a fociról még nem is beszéltünk.:) Klassz volt a csapategység, de persze anyagi nehézségek is előjöttek. Egy szóval sosem fogom elfelejteni a DVTK-s korszakomat, még ha nem is volt túlságosan hosszú.

Szabi: A sport és a labdarúgás maradt, de idővel már mint vezető tértél vissza a sportághoz,itt milyen volt dolgozni?

Berki Krisztián: Meg sem fordult a fejemben,hogy én majd a háttérben dolgozzak. Úgy voltam vele akkor, hogy a labdarúgástól jó messzire szeretnék kerülni… Aztán mikor abbahagytam, a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének főtitkára megkért, hogy dolgozzak mellette és kvázi segítettem a játékosok érdekeit képviselni szemben a klubvezetőkkel. Rá pár hónapra pedig úgy hozta a sors, hogy visszaültem a vezetői székbe és a Ferencváros elnökségébe kerültem.

Szabi: Mint labdarúgó, vagy mint a háttérben dolgozó ember érezted jobban magadat?

Berki Krisztián: A játékosok nagyon nagy burokban élnek és ezt ők talán fel sem fogják a mai világban, hogy ez egy mennyire jó dolog és mennyire burkolt az a világ amiben ők lehetnek és sajnos nem készülnek fel a privát életre. Én úgy gondoltam 23 éves koromban, hogy 35 éves koromig el tudok védeni jobbra-balra, de aztán 35 évesen pályakezdőként mihez kezdek…?! Sokakkal ellentétben kevesen tudják azt, hogy a magyar labdarúgásban lehet jól keresni,meg lehet belőle jól élni, de azt gondolom, ez egyfajta tehetség kérdése is. Ennek a 10-15 évnek arra is elegendőnek kellene lennie, hogy gazdaságilag úgy megalapozd a jövődet, hogy aztán később bármibe bele tudjál kezdeni. Erre hazánkban még nincs meg a lehetőség. Persze légiósként hazatérve már reális lehet a dolog…

Szabi: A sport mellett pedig idővel jött a Rádió és a TV?

Berki Krisztián: Milyen jó, hogy mondtad a Rádiót! Nekem a rádiónál az volt fontos, hogy először is nagyon örültem a felkérésnek, másrészt pedig az is fontos volt, mint amit Te is csinálsz Szabi, hogy megtanuljam a technikai részét a dolognak. Nagyon sokan vannak akik rádiós műsorvezetőnek mondják magukat, viszont nem értenek a technikához. Én tudni akartam mindezt, mert így éreztem magamat biztonságban a mikrofon mögött. Az “Édes Élet” c. reality volt az első amiben láthatott a közönség, de kevesen tudják azt, én előtte voltam már a TV 2-nél szakkommentátor a BL-meccseken és kacérkodtak velem a tévénél, hogy mi lenne ha… Később volt egy több hónapos tárgyalási dolog, hiszen nem annyira akartam volna ebben a reality-ban rész venni, de aztán a főszerkesztő meggyőzött, így elkezdtük a munkát. Nincsenek olyan döntéseim amit megszoktam bánni, dönteni kell, csinálni kell és aztán menni tovább és mindig a jó időben abbahagyni. Nagyon kevesen látnak bele a háttérbe, hiszen sokszor mondják a Berki semmit sem dolgozik… Az Édes Élet egy teljes embert kívánó dolog volt, hiszen nem csak saját személyem miatt, hanem a Pamela brandjét is építenem kellett és közben megszületett a gyermekem is. Azóta pedig a saját médiás és online cégemmel saját kis műsorokat tudok gyártani.

Szabi: A FEM 3-on pedig már mint műsorvezető, riporter vagy jelen, ez a munka mennyire tetszik?

Berki Krisztián: Nekem a FEM 3 egy igazi szerelem! Nagyon vágytam rá, hogy műsorvezető legyek, de nem mondanám még annak magamat. Felteszek kérdéseket és szerencsére megkapom azt a fajta szabadságot a csatorna részéről, hogy kérdezhetek úgy ahogy szeretnék. Eddig még semmi probléma nem volt belőle, sőt olyan nézettségi rekordokat tudtunk hozni, aminek igazán örülök. Pontosan tudom, hogy a kereskedelmi tévézés addig fog engem használni, ameddig tud, addig fog engem kifacsarni, ameddig tud. Aztán jönnek az újabb feladatok, hiszen nem állok meg!

Szabi: Köszönöm a beszélgetést Krisztián, további sikereket Neked!

www.facebook.com/berkikrisztianmanagementgroup