Friss hírek

2009.02.27. 11:12

LABDARÚGÁS: Nem érzi veszélyben állását Ancelotti az UEFA-Kupa kudarc után

<p>Nem érzi veszélyben az állását az AC Milan vezetőedzője, Carlo Ancelotti, akinek tanítványai csütörtökön kétgólos előnyt leadva estek ki az UEFA-Kupából a Werder Bremen ellen.</p>

A piros-feketék az első félidő után 2-0-s előnnyel vonulhattak pihenni Andrea Pirlo és Pato góljainak köszönhetően, ám a Werder a második félidőben egyenlíteni tudott, és 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal továbbjutott.

A Milan elnöke - aki egyben Olaszország miniszterelnöke is -, Silvio Berlusconi a múlt heti, első összecsapás után is dühöngött, amikor a németek a meccshajrájában egyenlíteni tudtak, ám a mostani fiaskó akár Carlo Ancelotti állásába is kerülhet.

A meccs végén a szokásosnál sokkal kisebb - 24 ezer fős - hazai szurkolótábor kifütyülte a Milant, de Ancelotti magabiztos maradt még ezek után is.

"Nem érzem magam veszélyben, még akkor sem, ha az én számlámra írják a vereséget" - nyilatkozta a tréner a találkozó után. "Nem fogom szépíteni a dolgot, nem sikerült valami jól ez a szezonunk, de most megpróbáljuk megvalósítani az egyetlen lehetséges dolgot, hogy megnyerjük a bajnokságot" - magyarázta Ancelotti. "Nem lesz könnyű, minden meccsen a maximumot kell majd nyújtanunk" - zárta le mondandóját a szakember.

A Milan már kiesett az Olasz Kupából, és 11 pontos a hátránya a városi rivális Internazionaléval szemben az olasz pontvadászatban. Csütörtök estig ezért úgy tűnt, az UEFA-kupa az egyetlen trófea, amit a piros-feketék az idén elhódíthatnak, de már ez is kicsúszott a kezeik közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!