Interjú: Aranyosi Péter

Akt.:
Interjú: Aranyosi Péter
Miskolc – Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere csütörtök délután a Dumaszínház oszlopos tagja Aranyosi Péter volt, aki mesélt többek között a Miskolcon töltött éveiről is a hallgatóknak.

Szabi: Tudjuk, hogy ezer szállal kötődsz Miskolchoz, milyen volt itt felnőni?

Aranyosi Péter: A mai napig sokat járok Miskolcra, sőt ide vagyok bejelentve állandó lakhelyre, tehát mondhatni attól, hogy éppen nem itt élek, napi kapcsolatom van a családommal és a várossal. Voltak persze meghatározó helyszínek gyermekkoromban, ilyen például az Avas lakótelep, ahol felnőttem vagy a Bükk ahol szintén sokat jártam és persze a Diósgyőr, ami azért is érdekes mert nagy szurkoló igazából akkor lettem amikor Nyíregyházára elkerültem főiskolára, de lehet, hogy koromnál fogva “csak” akkor érett meg bennem a stadion szellem, hogy meccsre járunk ki. Mostanra pedig a Diósgyőr szeretete az egyik legfontosabb kapocs, ami összeköt engem a várossal.

Szabi: A tanárképző elvégzése után, hogyan sodródtál közelebb a mikrofon és a show világa felé?

Aranyosi Péter: Ez nagyon érdekes… Hiszem azt, hogy mindennek oka volt az életemben. A tanárképző főiskolán művelődésszervező szakosként gólyabál és gólyatábor szervező voltam és lelkes kabaré rajongóként meghívtam ismert humoristákat, hogy délutánonként a koncertek előtt fokozzák a hangulatot. Fábryt is így hívtam le, idővel pedig jóban lettünk. A főiskoláról gyakorlat céljából a rádiókabarét választottam nem meglepő módon, ahol látták rajtam, itt van egy őrült gyerek, aki mindent tud… így sok dolgot rám bíztak és rám is bízhattak. Persze ez még nem predesztinált arra, hogy átkerüljek a mikrofon szőrösebbik végére. Nagyon megelégedtem azzal, hogy a rádiókabaréban dolgozhatok a legnagyobbak között, hiszen Markos, Nádas, Boncz vagy Hofi hatalmas példaképek a mai napig. Később elindult az Esti Showder Fábry Sanyival és megkért, legyek az asszisztense. Később Sanyinak értekezleteken mindig meséltem, mi újság Miskolcon, mi van a családdal, a haverokkal, amely poénokat ő rendre beépítette a műsorába és ez vagy hat, hét évig így ment. Ezután Litkai Gergely, aki szintén a csapathoz tartozott és a Dumaszínház alapítója is egyben, megkérdezte mi lenne, ha ezeket a poénokat, amiket az asztalnál mondok, közönségnek is elmondanám. Hosszas unszolásra beadtam a derekam, mindennek pedig már 11 éve. Az első fellépéseket pedig ne kérdezd Szabi, mert már nem emlékszem rá…:) Most pedig Miskolcra önálló esttel érkeztem és külön öröm számomra, hogy dupláznom kell(ett), mert annyian kíváncsiak az előadásra. Lehet bárhol jó fellépésed, de Miskolc mindig is más lesz számomra, én itt akarok nyerni nekem ez a Hazai Pálya! 🙂

Szabi: Több éve a Dumaszínház oszlopos tagja vagy, milyen ebben rész venni?

Aranyosi Péter: Anno amikor még indult ez egy presszó volt, fölmentünk a színpadra és tulajdonképpen súlytalanul arról beszéltünk és beszélhettünk amiről akartunk. Nagyon lassan és komótosan kezdődött, idővel viszont egyre többen voltak, egyre érdekesebbek lettünk, hiszen egy színfolt volt ez a budapesti palettán. Aztán egyre nagyobb és nagyobb lett a közönség, viszont a vidék elég nehezen indult be. A vidéki berobbanáshoz pedig abszolút kellett a Showder Klub c. műsor, hiszen onnantól váltunk ismertté a fővároson kívül. Most pedig már minden megyeszékhelyen fellépünk állandó jelleggel. Jó hangulatban járjuk az országot, de sok külföldi megkeresés is érkezik, szóval gyakran megyünk kint élő magyarokhoz, amit szintén nagyon imádunk. Míg Pesten mindennap elérhető a Dumaszínház és vacsora közben hallgathatnak minket az emberek, addig vidéken művelődési házakba jönnek el, ami külön megtisztelő számunkra, hiszen azért fizetnek, hogy minket lássanak, nem pedig az ételért és ez nagy különbség.

Szabi: “Négybetűs szavak”, Mit lehet tudni róla?

Aranyosi Péter: Ez leginkább egy önéletrajz, ahol fényképeket vetítek. Elindulok a három éves gyerekkori képtől és eljutunk 42 éves koromig, vagyis a legutóbbi fellépésemig. Egy életút amiben benne van a családom, az avasi lakótelepi évek, főiskolás bulik, rádiókabaré, szóval az életem fontos pontjai és mindenhol van egy történet. Én vagyok tehát a középpontban.

Szabi: Tervek?

Aranyosi Péter: Hamarosan egy új önálló est készül el, ami pedig a barátokról fog szólni és már most jelzem elég érdekes sztorik lesznek megtalálhatóak benne. 🙂 Mennek a fellépések, üzemel a Duma Jam, amit szintén csinálunk, pörög a Dumaszínház és a Heti Hetes produkcióban is tevékenyen részt veszek. Nem unatkozom.. 🙂 Jah! HAJRÁ DIÓSGYŐR!!!

Szabi: Köszönöm a beszélgetést Peti!

Aranyosi Péter: Köszönöm Szabi!