Interaktív Környezetvédelmi Nap a bulgárföldi suliban

Akt.:
Interaktív Környezetvédelmi Nap a bulgárföldi suliban
Interaktív Környezetvédelmi Nap a bulgárföldi suliban
Miskolc – A Bulgárföldi Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolában szombaton interaktív fenntarthatósági rendezvényt szervezett a FISZ Egyesület.

Falusi Mariann szervező a megnyitó után elmondta, hogy rendkívül széleskörű program várta a gyerekeket (természetesen az 1-8. osztályosokat) az Interaktív Környezetvédelmi Napon. A nap célja az volt, hogy a fiatalok megismerjék a fenntartható életmód alapelveit, és játékos feladatokon keresztül megtanulják, hogyan óvhatják bolygónkat, a Földet.

A rendezvény – játékos feladatokon keresztül, amelyből egyaránt 7-7 várt az alsósokra és a felsősökre – szó volt többek között a fenntarthatóságról, a környezetvédelemről, a szelektív hulladékgyűjtésről, a klímavédelemről, a komposztálásról, a környezettudatos- és alternatív közlekedésről csakúgy, mint a tudatos vásárlásról, vagy éppen a megújuló energiaforrásokról.

Közös pont

Takácsné Mohr Ritától, a Bulgárföldi Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola megbízott igazgatójától megtudtuk, hogy az általa vezetett intézmény egy erenyői tagiskolával rendelkező általános iskola, ahol egyrészt hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek tanulnak, másrészt kifejezetten tehetséges, terhelhető gyermekeket oktatnak. Igyekeznek az iskola programjaiban megtalálni azt a közös pontot, amelyben az együttélést megkönnyítve hasznosan tudják az időt eltölteni. Ez a tanórákban, tanórákon nyilvánul meg, míg azokon kívül például egy-egy ilyen iskolai rendezvényen.

ÉM-JLI