Intenzíven képzik a tűzoltókat

Intenzíven képzik a tűzoltókat
Intenzíven képzik a tűzoltókat
Nyíregyháza – Intenzíven képzik a leendő tűzoltókat megyénkben. Az idén Nyíregyházán már a második 640 órás (4 hónapos) tűzoltó szakképző tanfolyamot indított a Munkaügyi Központ anyagi finanszírozásával a Nyíregyházi Regionális Képző Központ.

Mint arról már korábba is beszámoltunk: július elsejével esedékes létszámbővítés 35 fővel érinti megyénk hivatásos önkormányzatitűzoltóságait.
Holes Istvántű.alezredes osztályvezető elmondta: a készenléti állományban lezajló nagymértékű fluktuáció miatt azonban ez év végéig lényegesen több, mintegy 60 fiatal tűzoltó felvételére nyílik lehetőség.

A megyei tűzoltó szövetség kiképző szakember gárdájának segítségével kezdődtek meg a tűzoltó szakmunkás végzettséget adó tanfolyamok. A jelölteknek a tanfolyam megkezdése előtt több próbatételen kellett keresztül esniük. Először fizikai és pszichikai felmérésén vettek részt. A fennmaradt szerencsések 40 órás tűzoltó alaptanfolyamon sajátították el a tűzoltó szakma alapvető elméleti és gyakorlati ismereteit.
Az újabb 4 hónapos szakképzés alatt el kell sajátítaniuk a tűzoltás elméleti, és gyakorlati szerelési tudásanyagát, valamint pszichikai gyakorlatokon (boncolási, füstkamra, és tűzoltási gyakorlat), és iskolaszerek segítségével bizonyíthatják rátermettségüket.

– Fullajtár András –