Intelligensen szakosodnak a Miskolci Egyetemen

Miskolc – Az intelligens szakosodást segíti az a nagy értékű projekt, melynek nyitórendezvényét pénteken tartották a Miskolci Egyetem oktatói a Népkerti Vigadó étteremben.

Dr. Nyiry Attila projektmenedzser elmondta: a pályázatot 2016-ban adták be, amely két célt szolgál: az egyik a Miskolci Egyetem kutatási területeinek az intelligens szakosodási stratégiához (S3)való jobb illesztését, a másik cél pedig az egyetemi hallgatók, doktoranduszok, fiatal kutatók körében a kutatói utánpótlás biztosítása és növelése.

A projekt közel 1,2 milliárdos támogatásban részesült (ez 100 százalékos támogatási intenzitást jelent). A futamideje 42 hónap, ami azt jelenti, hogy az intézmény részére hosszú időszakra nyújt biztos finanszírozási hátteret a kitűzött a feladatok ellátásra. A projekt 6 részterületet foglal magába – ismertette dr. Nyiry Attila.

ÉM-HE0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s