Innsbruckban azt ellenfél is magas volt

A férfi röplabda Interliga második fordulójában három szettben szenvedett vereséget a Vegyész RC-Kazincbarcika az ausztriai Innsbruckban.

A szlovén Topolsica ellen sikeresen meghívott első Interliga összecsapás, valamint a két győzelemmel abszolvált Top Team Cup selejtező után, az osztrák Hypo Tirol Innsbruck megálljt parancsolt a barcikai röplabdázóknak.

Tovább lehet jutni

A Vegyész RC számára a két győzelemmel megvívott Élcsapatok-kupája selejtező után, már az újabb csoportbeosztás is ismertté vált. Demeter György legénysége a portugál Benfica, a román Constanca és a Vojvodina társaságában folytathatja a legrangosabb Európai sorozatot. Bár nagyon nehéznek ígérkezik a hat mérkőzés, de a barcikaiak szerint elérhető a továbbjutás.
– Négy győzelemmel tovább lehet lépni – vélekedett a sorsolásról Schildkraut Krisztián, a Vegyész RC feladója. – A legnagyobb játékerőt a románok képviselik a négyesben, nekünk a portugálokkal és a Vojvodinával kell fölvegyük a harcot, persze a Constanca ellen sem feltartott kezekkel megyünk föl a pályára. Bízom benne, hogy nem az ausztriai formát mutatjuk a későbbiekben.

Pedig a fantasztikus természeti környezetben fekvő, és minden igényt kielégítő sportkomplexumban nem kezdődött rosszul a borsodiak szempontjából az Interliga összecsapás.

Vezettek is

Remek sáncok jellemezték a Vegyész játékát, és vesztett állásból sikerült a fordítás, olyannyira, hogy 9-11-nél a házigazdák kértek időt. A szünet után a kanadai légiós, Winters irányításával előbb megfordította az állást a Hypo, majd gyakorlatilag állva hagyták a magyar kupagyőztest. A kiváló formában röplabdázó tengerentúli játékos nyitásait képtelenek voltak Toronyaiék fogadni, így nem csoda, hogy a lélektanilag nagyon fontos első szettet hozták a hazaiak.

Nagy különbség

A folytatásban sem változott a játék képe, a barcikaiak csupán a szett első részében tudták tartani a lépést a számos “vendégmunkással” felálló Innsbruckkal szemben. Demeter György időkéréssel és feladó cserével próbálta meg felfrissíteni a fiait, de ez a lépés sem hozott különösebb eredményt. Fáradtan, fásultan röplabdázott a sárga-kék gárda, és a szerencse, valamint olykor a játékvezető is elpártolt a magyar együttestől. A tíz ponttal elveszített második játszma már előre vetítette, hogy ezen az estén a Hypot nem tudják Schildkrauték megszorongatni.

Hit nélkül a hajrában

Sajnos így is történt, 8-1-nél, amikor az első technikai időhöz értek a felek, gyakorlatilag már esélye sem volt a Vegyésznek a meccs szorossá tételéhez. A már említett kanadai Winters mellett az észt Pajusalu és holland Freriks is remekül mozgatta a házigazdákat a pályán. A barcikaiak ekkor már kissé hitehagyottan röplabdáztak, lélekben föladták a mérkőzést. A Hypo Tirol Innsbruck ezen a napon rászolgált a győzelemre, de a pontarány túlzott. Egy fejben koncentráltabb Barcika szorosabb összecsapást vívott volna az osztrákokkal. Nem így történt, de a tanúság levonása után nincs idő a szomorkodásra, ugyanis szombaton már a Kométa-Kaposvár vendégszerepel Kazincbarcikán, az Interliga harmadik fordulójában.

ME

Jegyzőkönyv

Hypo Tirol Innsbruck – Vegyész RC-Kazincbarcika 3-0 (17, 15, 14)

Innsbruck, 300 néző. Vezette: Hrovat, Pevc (szlovénok)
Hypo Tirol Innsbruck: FRERIKS, Chadtchyn, WINTERS, Svoboda, PAJUSALU, Gavan. Liberó: Snider. Csere: Weber. Vezetőedző: Pietro Scarduzio.
Vegyész RC: Toronyai, Szalai, Kárpáti, Tomanóczy, Nebotov, Gelencsér. Liberó: Kovács Z. Csere: Shildkraut, Csala, Pampuch, Cziczó. Vezetőedző: Demeter György.

Mestermérleg
Pietro Scarduzio: – Remekül játszottunk ezen a mérkőzésen. Nyitásban és fogadásban is fölülmúltuk a magyarokat, az viszont biztos, hogy az ellenfelünk ettől jobb játékra is képes.Demeter György: – Nem tudtunk mit kezdeni az osztrákok idegenlégiósainak nyitásaival. Amikor mezőnyjáték folyt, akkor partiban voltunk, de összességében a vendéglátók megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.