Innovatív megoldások a VW-től

Akt.:
Innovatív megoldások a VW-től
Ki ne szeretné érezni autójában az összkerék-meghajtás előnyeit? Vagy a sáv- és távolságtartó automatika megnyugtató biztonságát? Esetleg a parkolást segítő rendszer kényelmét? Valószínűleg kevesen mondanak minderre nemet.

Nos, aki vágyik minderre vagy legalábbis szeretné kipróbálni, hétvégén – a Miskolc Autó vendégeként – megteheti. Miskolcra érkezik ugyanis szombaton a Volkswagen év végéig tartó programja. Az InnovaTurné célja, hogy a vásárlók megismerhessék és kipróbálhassák a Volkswagen egyedi felszereltségű típusait, és egy igazi élménnyel gazdagodva szerezhessenek tapasztalatokat a márka innovatív megoldásairól. A kétéves születésnapját ünneplő Miskolc Autó az Erzsébet fürdő mögötti parkolóba költözik erre a napra, itt várja többek között tesztvezetésre ügyfeleit, partnereit és az érdeklődőket. S hogy mi mindent ismerhetnek meg az InnovaTurnén?

 

BlueMotion, 4Motion
Az InnovaTurné keretében megismerhetik többek között a Volkswagen környezettudatos autózást megtestesítő BlueMotion sorozatának modelljeit. Ez a technológia olyan járműveket jelöl, melyeket meglévő technológiák alapján optimalizáltak a hajtóanyag-fogyasztás csökkentésére. A szériamodellhez képest kevesebbet fogyaszt, a CO2-kibocsátása pedig alacsonyabb. A gazdaságos vezetést segíti továbbá start-stop rendszer, ráadásul a multifunkciós kijelző beépített sebességfokozat-ajánlással jelzi, hogy mikor érdemes sebességet váltani.
Az összkerék-meghajtás növeli a tapadási tartalékokat, és azzal a megnyugtató érzéssel tölt el, hogy akár rossz időjárási körülmények között vagy kedvezőtlen útviszonyok mellett is biztonságosan lehet haladni. A rendszer menetstabilitás javulást, kiváló egyenesfutást és az oldalszéllel szembeni stabilitást garantál. A 4MOTION nem csupán a tapadás szempontjából nyújt rendkívüli előnyöket, hanem nagyobb kanyarsebességet is lehetővé tesz, és ezzel – a mindenkori útviszonyok függvényében – fokozza a vezetés biztonságát és élményét.

Kanyarkövető ködfényszóró
A biztonság egyik fontos kritériumát jelenti az észlelés. A Xenon-fényszóró a dinamikus és statikus kanyarvilágítással mintegy 90 százalékkal jobban bevilágítja a kanyarokat vagy a lekanyarodás környezetét. A fényszóróegységben található szervomotorok a kanyarív ideális megvilágításának érdekében a kormányzás szögének és az autó sebességének megfelelően elfordítják a fényszórót. Ennek köszönhetően kanyarodás közben jobban beláthatóvá válik a kanyarív, emellett az akadályok, az emberek vagy az állatok is korábban észlelhetővé válnak a vezető számára.

 

Lane Assist, Park Assist
Egyes InnovaTurné modellek az innovatív „Lane Assist” sávtartó-asszisztensrendszerrel is rendelhetőek. Ha például az autópályán való egyhangú haladás a koncentráció csökkenését idézheti elő, a rendszer egy-egy korrigáló kormányzási beavatkozással segíti a vezetőt a megfelelő sávban tartani az autót. Akár ködben vagy sötétben is.
A városokban gyakran előfordul, hogy az autóval szűk parkolóhelyre kell beállni. A Volkswagen parkolási asszisztens rendszere megkönnyíti a vezető számára a szűk parkolókban való manőverezést, és csökkenti a rájuk ható stresszt azáltal, hogy az akadályoktól való távolságról hangjelzés, illetve – modelltől függően – vizuális jelzés útján tájékoztatja a vezetőt.

 

Távolságtartó automatika
A Volkswagen automatikus távolságszabályozója az ismert sebességszabályozó-berendezés radaros szenzorral való kibővítését jelenti. Az aktivált rendszer tartja az elöl közlekedő autótól való előre meghatározott távolságot, és automatikusan ehhez igazítja az utazási sebességet. A radartechnológia előnyét az jelenti, hogy minden időjárási és útviszony mellett megbízhatóan működik. Egy előzést végrehajtó, egy lassabb vagy egy besoroló autó megközelítése esetén az ADR adott esetben a fékrendszer működtetésével lassítja az autót. Ha a szükséges lassítás mértéke meghaladja a maximális lassítási érték 30 százalékát, a vezetőt fény- és hangjelzés figyelmezteti arra, hogy használnia kell a féket.
A szombati rendezvényen a Volkswagen InnovaTurné az Audi Hybrid Show újdonságai mellett a Miskolc Autó által forgalmazott Škoda legfiatalabb modelljét, a Citigo-t is bemutatják. A Citigo az országban először itt látható majd márkatársai kíséretében.
A Miskolc Autó vezetése és munkatársai szeretettel várnak minden érdeklődőt szülinapi rendezvényükre.

Kedvcsinálóként pedig íme két ünnepi ajánlat: Volkswagen Golf klímával 3 999 000 forinttól, Skoda Octavia klímával már: 3 755 670 forinttól.