Inkább felrobbantotta, de nem adta át a házat Mályiban

By Szendrei Péter
Robbanás és tűz egy mályi lakóházban
Robbanás és tűz egy mályi lakóházban
Mályi – Magára robbantott egy családi házat kedden reggel mályiban egy helybeli férfi.

Gázrobbanás történt kedd reggel Mályiban. Egy férfi úgy akarta megakadályozni, hogy elvált felesége beköltözhessen a bíróság által neki ítélt házba, hogy felrobbantotta a 25 millió forintos ingatlant.

Két perccel kilenc óra előtt ért a házhoz az elvált feleség a végrehajtóval és a lakás birtokba vételének támogatása céljából hívott két rendőrrel. Az exférjnek egy három és fél évig tartó jogi hercehurca után pontban kilenc órakor kellett volna elhagynia az ingatlant, a férfi azonban ehelyett három gázpalack szelepét kinyitotta, és a földgázvezetéket is megbuherálta, majd egy alkalmasnak tetsző pillanatban előidézte a robbanást. A rendőrök hallották a szivárgó gáz hangját, érezték a szagát, és elzárták a gázcsapot, majd értesítették a mentőket, tűzoltókat és a Tigáz szakembereit. A férfit égéséi sérülésekkel szállították kórházba, rajta kívül más nem sérült meg.

Kitelepítés nem volt Mályiban

A ház csúnyán megrongálódott: ablakai kitörtek, falai megmozdultak, az udvarra néző fala pedig teljesen kidőlt A detonáció következtében a tető megemelkedett, majd a cserepek rendezetlen sorokban hullottak vissza az égő gerendákra. Amikor a rendőrök által értesített tűzoltók két fecskendős kocsival és 12 főnyi kivonuló személyzettel a helyszínre értek, a tetőszerkezet 30-40 négyzetméter alapterületen lángolt, de a tüzet gyorsan megfékezték, majd kivitték a házból a három 11,5 kilós PB-palackokat és egy turista gázpalackot. Ezek miatt további robbanásoktól is tartani lehetett, ezért a környéken lakókat a rendőrök megkérték, hogy maradjanak otthon, illetve házaikat kerülőúton közelítsék meg. Az első hírek még arról szóltak, hogy 30 embert ki kellett telepíteni, azonban ilyesmiről a helyszínen senki sem tudott.

Nem hittek neki

Nemesnyik Lajos, a házaspár egyik szomszédja szemtanúja volt a robbanásnak. Elmondása szerint a robbantó már régen fenyegetőzött azzal, hogy ha a ház nem lehet az övé, akkor senkié sem lesz, mert felrobbantja, de eddig senki sem vette komolyan. A férj nem először akart megsemmisíteni olyan vagyontárgyat, ami a volt felesége nevén van: a közelmúltban a nő nevére lízingelt új Opelt baltával törte össze.

A férfi Líbiában dolgozott, a házaspárnak virág- és zöldségüzlete volt és egy gázcseretelepet is üzemeltettek Mályiban. A miskolci virágüzletük azonban tavaly porig égett – a gyújtogatót a rendőrség nem találta meg.

ÉM-SZPA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek