Inkább csapjuk le a poloskákat!

Akt.:
Inkább csapjuk le a poloskákat!
© Fotó: fruitworldmedia.com
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Nem javasolja a ­Nébih­­, hogy a lakásban háztartási irtószerrel védekezzünk.­­­

Ahogy korábban már írtunk róla, szakemberek nagy poloskainváziót jósolnak a rossz idő beálltával. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal semmiképpen nem javasolja, hogy a lakásokban háztartási irtószereket használjunk a poloskák ellen.

Behúzódnak a melegre

A hazánkban jövevény zöld vándorpoloska és az ázsiai márványospoloska kifejlett egyedei a hűvös őszi idő beköszöntével kezdik elhagyni a táplálkozási helyüket és keresnek telelőhelyet maguknak.

A tenyészidőszakban nagyon sok kerti növényen, például zöldségféléken, dísznövényeken okoznak kárt a szívogatásukkal.

Ősszel aztán gyakran húzódnak be a nyílászárókon, redőnyszekrényen és más réseken keresztül emberi tartózkodásra használt meleg helyiségekbe. Egyes esetekben nagy tömegben, invázió­szerűen lepik el a házakat. Emberre alapvetően nem veszélyesek, de jelenlétük, esetenkénti tömeges megjelenésük zavaró lehet.

Javaslatuk szerint érdemes a lakásba bejutott poloskákat összegyűjteni és mechanikai vagy más úton megsemmisíteni. A nyílászárókat érdemes megfelelően tömíteni, hogy megakadályozzuk az említett poloskák, valamint a szintén gyakran beköltöző harlekinkatica bejutását.

ÉKN


Fotó: mfor.hu
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A szakemberek nagyobb poloskainvázióra számítanak idén ősszel. Az elmúlt években egyre több helyen tűnt fel a nálunk nem őshonos a zöld vándorpoloska, illetve a később érkező, de nagyobb károkat okozó barna, ázsiai márványpoloska. Tavaly és idén nyáron már a növén...