Inkább a bajnoki ezüstérem, mint a gólkirályi cím

Orosz Tamás (pirosban) már 18 gólnál tart
Orosz Tamás (pirosban) már 18 gólnál tart - © Fotó: ÉM-archívum
Bőcs – A bőcsiek csatára a csapategységet emeli ki mint a jó helyezésük egyik zálogát.

A labdarúgó megyei I. osztály hétvégi fordulójában mindhárom dobogós együttes – az Ózd, a Bőcs, a Bánhorváti-KBSC – győzött, vagyis maradt a távolság a csapatok között. A második pozícióban lévő bőcsiek Parasznyán nyertek 4–1-re, mind a négy találatot Orosz Tamás szerezte. Kettőt az első, kettőt a második félidőben.

Egykori edzője hívta

– Az első gól előtt a félpályáról megindultam, két védőt kicseleztem és elgurítottam a labdát a kapus mellett – kezdte a visszaemlékezést a Bőcs KSC csatára. – A másodiknál Vadásszal játszottam össze, szélről beadott és 9 méterről a kapuba fejeltem. A harmadik találatnál Kerekes lőtt kapura, a kapus kivédte, visszapattant a labda csapattársam elé, aki hozzám passzolt, én pedig körülbelül 14 méterről pontosan céloztam. A negyedik gólnál Kerekes indított be a védők mögé, lefutottam őket, aztán a kapus mellett eltoltam a labdát. Felnőtt szinten eddig három volt a legtöbb gól, amit egy meccsen elértem, úgyhogy mostantól ez az egyéni csúcsom.

Orosz Tamás elmondta azt is, hogy a 2008/2009-es szezon előtt került Bőcsre Hernádnémetiből, és akkor a klub U17-es gárdájában rúgta a játékszert. Hozzáfűzte, hogy amikor a bőcsiek az NB II-ben szerepeltek, keretben volt, de nem lépett pályára. Az 1992-es születésű támadó 2017 nyarán jött vissza (újra) Bőcsre.

– Fiatalon Zsiga Gyula, a jelenlegi trénerünk volt az edzőm, úgyhogy örültem, amikor a kinevezése után hívott, hogy szívesen dolgozna ismét velem – árulta el Orosz Tamás.

Nem volt realitás

A Hernád-partiak futballistájával arról is beszélgettünk, hogy az Ózd gyakorlatilag behozhatatlan előnyben van, így a fő céljuk a második hely megőrzése lehet.

– A szezon elején a klubvezetés azt a célt tűzte ki elénk, hogy zárjunk az első hatban, azon belül is minél előkelőbb helyen – válaszolta a felvetésre Orosz Tamás. – Egyelőre úgy tűnik, hogy ezt el tudjuk érni, de nagyon kell figyelni, mert mögöttünk is jó csapatok vannak. Valóban, az ózdiak már biztosan megnyerik a bajnokságot, és mehetnek majd az NB III-as osztályozóra. A tényeket, a terveket elnézve az nem volt realitás, hogy az aranyérmet gyűjtsük be, az ezüstéremmel is nagyon boldogok lennénk. Az, hogy itt állunk pillanatnyilag, a csapategységnek köszönhető, az úgymond régi bőcsiek összetartják a társaságot. Ez, hogy mindenki küzd a másikért a pályán, rengeteget számít… Illetve azt se felejtsük el, hogy a klubvezetés, elnökünkkel az élen, mindent biztosít nekünk, bárkinek bármilyen gondja, problémája van, nyugodtan fordulhat hozzájuk.

A csapat érdeke

Orosz Tamás ebben az évadban eddig 18 gólt „jegyzett”, amivel második az ózdi Pataki Roland mögött, aki húsznál jár.

– Még sosem voltam góllövőlista-első, és ez a hátrány jelenleg nem is sok Rolanddal szemben. Őt egy kitűnő játékosnak tartom, ezt bizonyította ellenünk is – mondta a bőcsiek labdarúgója, aki a hernádnémeti általános iskolában pedagógiai asszisztens. – Számomra a csapat érdeke a legfontosabb, és ha választani lehetne, hogy én leszek gólkirály, de a klub nem zár másodikként, akkor azt választanám, hogy a csapat legyen ezüstérmes, minthogy én gólkirály. Arról nem aktuális beszélni, hogy mi lehet jövőre, milyen célokkal kezdheti a klub a következő bajnokságot, az annak is függvénye lesz, hogy feljut-e az Ózd, és hogy miként végeznek a megyei NB III-as csapatok.

ÉM-MI


A bőcsi közelmúlt

2009/2010: NB II Keleti csoport, 9. hely
2010/2011: Megyei III. osztály, Miskolc csoport, 8. hely és NB II Keleti csoport, 16. hely *
2010/2011: Megyei III. osztály, Miskolc csoport, 8. hely
2011/2012: Megyei III. osztály, Miskolc csoport, 1. hely
2012/2013: Megyei II. osztály Közép csoport, 1. hely
2013/2014: Megyei I. osztály, 9. hely
2014/2015: Megyei I. osztály, 6. hely
2015/2016: Megyei I. osztály, 10. hely
2016/2017: Megyei I. osztály, 11. hely
2017/2018: Megyei I. osztály, 8. hely

* Az NB II-ben szerepelt bőcsi együttes Tiszaújvárosban, illetve Mezőkövesden játszotta a meccseit, az évad végén pedig a sportszervezetet működtető Bőcs Sport Kft. Balmazújvárosba tette át székhelyét, miközben Bőcs KSC néven csapat indult a megyei III. osztályban.


Gesztely vs. Felsőzsolca
Miskolc - A labdarúgó megyei I. osztály 22. fordulóját játszották szombaton. Ózd – Bükkzsérc 2-0 (1-0) Ózd, 1000 néző. V.: Séra. Ózd: Fodor – Ribarics (Danyi), Tönkő, Gál, Keményffy, Madarász, Pataki (Csák), Bogáti, Szemere, Bocsi (Fábián), Zimányi. Edző: Zoran Kuntic. Bükkzsérc: Varsányi – ...

Miskolc - A labdarúgó megyei I. osztály 21. fordulójában szombaton öt meccset rendeztek meg. Bőcs – Szerencs 4-2 (1-1) Bőcs, 100 néző. V.: Szoboszlay. Bőcs: Mertus – Molnár, Banu, Macsó, Orosz, Vadász, Nyircsák A. (Mida), Tóth B., Szegedi, Kerekes (Matesz), Szabó Zs. Edző: Zsiga Gyula. Szere...