Ingyenes képzések munkanélkülieknek Borsodban

Ingyenes képzések munkanélkülieknek Borsodban
© Illusztráció
Miskolc – A járási hivatalok foglalkoztatási osztályain folyamatosan lehet jelentkezni az Ifjúsági Garancia és az Út a munkaerőpiacra kiemelt projektek keretében megyénkben induló képzésekre.

A résztvevők számára a tanfolyam díjmentes, a képzés időtartama alatt keresetpótló juttatás és útiköltség-támogatás is adható.

Megyénkben a következő hónapokban több mint 110 szakmában indulnak képzések, mint például ács, asztalos, cukrász, eladó, építő és anyagmozgató gép kezelője, gépi forgácsoló, hegesztő, női szabó, óvodai dajka, pénzügyi-számviteli ügyintéző, szerszámkészítő, villanyszerelő stb. A tanfolyamokra már megkezdődött a toborzás.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal nagy hangsúlyt helyez a hiányszakmákban történő szakemberek képzésére és az álláskeresők képzettségi szintjének emelésére. Az induló képzésekről a lakóhely szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán lehet érdeklődni, illetve a tervezett tanfolyamok jegyzéke elérhető a http://borsod-abauj-zemplen.munka.hu honlapon.

A képzésről kikerült szakképzett álláskeresők elhelyezkedési esélyeit növeli, hogy a munkaadók a bérjellegű támogatások különböző konstrukcióit igényelhetik a munkavállalók foglalkoztatásához. A programba történő belépési pontok a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai, ahol a támogatásokról bővebb információ kérhető. A hivatalok elérhetősége az említett honlapon található meg.

ÉM