Ingyenes hallásvizsgálat Fehérváron

Ingyenes hallásvizsgálatot indított Székesfehérváron hétfőn egy hallásgondozó cég. A szűrés része az önkormányzat felelősségi programjának, amely egyebek között arra ösztönöz, hogy a városban lévő cégek tegyenek valamit az emberekért. Az akció december elsejéig tart. A halláskárosodás felderítése mellett azt szeretnék elérni vele, hogy a hallókészülék használata olyan természetes legyen, mint a szemüvegé.

A polgármesteri hivatalban, egyesületeknél, iskolákban helyeznek ki szórólapokat, ezeket kell felmutatni a vizsgálatnál. A szűrés helye a Távírda utcai rendelő. Előzetesen telefonon időpontot kell kérni. A vizsgálat két részből áll, egy öt-tíz perces fül-orr-gégészeti, és egy harminc perces hallásvizsgálatból. Egy nap kb. négy ember kerülhet sorra, de aki az akció végéig bejelentkezik, annak később is elvégzik ingyen. Fontos, hogy időben észrevegyék a hallásromlást, mert akkor csökkenteni és megállítani is lehet. A hallás és a beszédértés központjait azonban edzésben kell tartani. Azt szeretnék elérni, hogy az embereknek épp olyan természetes legyen a hallókészülék használata, mint a szemüvegé – mondta sajtótájékoztatón ifj. Móricz István, a szűrést végző Albatone Kft. ügyvezető igazgatója.

A most induló kezdeményezés később folytatódhat, ha kiderül, hogy nagy az érdeklődés- tett hozzá Farkas Tamás, az önkormányzat tanácsadója, a program koordinátora.

Az önkormányzat felelősségi programja február 19-én indult. A célja, hogy együtt, közösen tegyenek a városlakók önmagukért és a városért, óvják és szépítsék a környezetüket.