Ingyenes gálaest Plácido Domingoval Pécsett

Plácido Domingo is fellép a nevével fémjelzett Operalia énekverseny záró gálaestjén, Pécsett. Az ingyenes estet augusztus 8-án tartják – jelentette be Páva Zsolt, Pécs polgármestere kedden Budapesten. A világhírű tenor Budapesten karmesterként lép fel.

Július 25-e és augusztus 1-je között rendezik meg az Operaliát két helyszínen: az elő- és középdöntőket a Pécsi Nemzeti Színházban, a döntőt pedig Budapesten a Magyar Állami Operaházban. A rangos megmérettetésen 48 versenyző indul, köztük három magyar: Kun Ágnes, Simon Brigitta és Gál Máté. A versenyt kivetítőkön is figyelemmel kísérhetik az érdeklődők: Pécsett a Király utca – Színház tér sarkán, Budapesten pedig a Hősök terén és az Erzsébet téren.

Plácido Domingot a budapesti közönség karmesterként láthatja élőben, ő vezényel majd az augusztus elsejei döntőn, ahol a Pannon Filharmonikusok kísérik a legjobb 12 közé jutó énekeseket – mondta el Magony Zsolt, szervező. A mester először lép fel az idén 125 éves operában.

Az Operalia Nemzetközi Énekversenyt Plácido Domingo alapította 1993-ban, első helyszíne Párizs volt. Évente több mint ezer fiatal jelentkezik a megmérettetésre. Eddig olyan nagyvárosok nyerték el a rendezés jogát, mint Párizs, Washington, Madrid és Los Angeles.