Ingyen osztogatott dinnyét Budapesten az EDDSZ és a MAGOSZ

Ingyen osztott szét egy teherautónyi dinnyét a rászorulók és érdeklődők között szerdán délután az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke. A MAGOSZ-szal közös akcióval az alacsony felvásárlási és a magas kiskereskedelmi árak ellen kívántak tiltakozni. A két szervezet további akciókat is kezdeményez a hazai termelők védelmében.

Miközben a dinnyetermelők még az önköltségi árat sem kapják meg a felvásárlóktól, addig egy átlagos család már nem tudja megvásárolni azt – mondta a Független Hírügynökségnek az akciót szervező EDDSZ elnöke. Cser Ágnes hozzátette: a mostani és a közeljövőben várható akciókkal szeretnék a törvényhozók figyelmét felhívni arra, hogy a kereskedők milyen hatalmas árréssel dolgoznak. Ezzel azonban a termelőket tönkreteszik, míg egy átlagos jövedelmű család nem tud egészséges, magyar gyümölcsöt vásárolni gyermekeinek – tette hozzá.

Három héttel ezelőtt több mint egy mázsa meggyet öntöttek a gazdák a Parlament előtti parkolóba. Akkor az EDDSZ székháza előtt rászorulók kaphattak csaknem egytonnányi ingyen meggyet.