Ingyen lesz, de váltani kell

Ingyen lesz, de váltani kell
Miskolc – Hétfőtől regisztrációs jegyet kell váltaniuk a vonatra azoknak az utasoknak, akik ingyen utaznak.

A jegyért nem kell fizetni, egyetlen célja az, hogy a MÁV megtudja, valójában mennyien használják szolgáltatását. A Volán társaságoknál már februárban bevezették a regisztrációs jegyet.

A Tiszai pályaudvaron a bejárat közelébe függesztettek ki egy méretes közleményt, melyben tájékoztatják az utasokat a regisztrációs jeggyel kapcsolatos tudnivalókról. Az ügyeletes tiszttől megtudtuk, az utasok július elsejéig kapnak türelmi időt arra, hogy megszokják a rendszert, utána már pótdíjat kell fizetnie annak, aki a jegyváltást elmulasztja. Az írásos közleményeken kívül a hangosbemondó is folyamatosan tájékoztatja majd az utasokat, legalább óránként felhívják a figyelmet a regisztrációs jeggyel kapcsolatos tudnivalókra. Az ügyeletes tiszt nem fél attól, hogy lassabban halad majd a sor a jegypénztárak előtt márciustól, mert mint mondta, a nyugdíjasok nagyon előrelátóak, és valószínű, hogy ők jó előre megváltják a jegyüket.

A pályaudvaron egy kisgyermekes családdal találkozunk. A kislány nagyapja, Pataky László meglepődve tudja meg tőlünk, hogy hétfőtől már a kicsinek is jegyet kell váltani. Azt mondta, hallott ugyan a regisztrációs jegyről, de arról nem, hogy az a gyerekekre is vonatkozik.
További hírek a Magyarország kategóriából