Friss hírek

2011.05.02. 11:49

Csokonai, Petőfi, Móricz és Nemes Nagy tételek a magyar írásbeli érettségin?

<p>Csokonai Vitéz Mihály és Petőfi Sándor egy-egy költeménye, Móricz Zsigmond egy novellája, és egy Nemes Nagy Ágnes-mű szövegértési feladata szerepel a magyar érettségi feladatsorában az eduline.hu információi szerint.</p>

Az elemzést választó diákoknak Móricz Zsigmond A világ végén már szép és jó című novellájáról kellett esszét írniuk, az összehasonlító elemzés két műve Petőfi Sándor Az álom... és Csokonai Vitéz Mihály: Az álom leírása című költeménye volt. Az érvelést Szophoklész Antigoné című drámájának részlete alapján kellett felépíteni. A szövegértési feladatsorban a diákoknak Nemes Nagy Ágnes Párbeszéd a mai versről című alkotását kellett értelmezniük. -tudta meg az eduline.hu.

A középszintű magyar érettségi második részére 180 percet kaptak a diákok, akik három esszéfeladat - érvelés, műértelmezés és összehasonlító elemzés - közül választhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!