Ingyen családi nyaralás a Balatonnál

Idén ötven, nehéz sorsú, sok gyerekes családnak biztosítja az ingyen nyaralás lehetőségét a Balaton Aranykora Alapítvány. Elsősorban olyan családokon segítenek, akik – szegénységük miatt – nemhogy a Balatonnál, hanem még egyáltalán nem nyaralhattak együtt.

Sokkal több jelentkező közül választotta ki a Balaton Aranykora Alapítvány azt az ötven családot, akit végül ingyenesen nyaraltatnak a magyar tengernél. A családoknak nemcsak a szállás ingyenes, hanem programokat is szervez nekik az alapítvány. A többi között hajókázást, kirándulást, vagy éppen cirkusz-látogatást – mondta el a Független Hírügynökségnek Nagy Kornélia, a Balaton Aranykora Alapítvány kuratóriumi tagja.

Annak, hogy idén csak ötven család elszállásolására volt lehetőség elsősorban az az oka, hogy a vártnál kevesebb volt a felajánlott ingyen szálláshely.

A Kiskó-család Balatonfenyvesen nyaral az alapítvány jóvoltából. A szülők és a hat gyerek még soha nem nyaralt így együtt. Egyszerűen azért nem, mert nincs rá pénzük – mondta el a Független Hírügynökségnek Kiskóné Pataki Ildikó. 200 ezer forintból lehetetlen megoldani nyolc ember balatoni nyaralását – tette hozzá. A család Békés megyéből, 9 órán át vonatozott Balatonfenyvesig, de – mint modták – megérte.Sporthírek