Inget tekertek a nyaka köré

Akt.:
Inget tekertek a nyaka köré
© Fotó: Illusztráció - fuzeshirek.hu
Felsőzsolca, Miskolc – Gyermekotthonból kiszökve rabolták ki a felsőzsolcai nyugdíjast.

Pénteken vélhetően ítéletet hirdetett a Miskolci Törvényszék abban az ügyben, amelyben „rablás bűntette, garázdaság vétsége, és könnyű testi sértés vétsége” miatt indult büntetőeljárás. A vádiratban foglaltak szerint 2015. szeptemberében egy felsőzsolcai gyermekotthonból az esti órákban engedély nélkül távozott három fiú. Találkoztak negyedik társukkal, és céltalanul csavarogni indultak.

Megkötözték az idős embert

A későbbi sértett háza előtt hangoskodva elhaladva szóváltásba elegyedtek a hetven éves férfivel, majd továbbindultak. Nem sokkal később megegyeztek abban, hogy bemennek a házba, és elhozzák az ott található értékeket.

Így is tettek és az alvó idős embert lelökték az ágyról és ütlegelni kezdték, miközben felszólították, hogy az értékeit adja át. Miután a házat átkutatva sem találtak értéktárgyakat, felhagytak a veréssel. Egyikük azonban távozásuk előtt a földön fekvő mozgásképtelen embert a csuklójánál szorosan megkötözte, másikuk pedig egy inget tekert a nyaka köré. Az idős ember a fejét ért ütések és rúgások következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

– ÉM-SZB –A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .