Ingatlanpanama a jobbikos vád

By Szendrei Péter
Miskolc – Egy hat éves ingatlanügy miatt tett feljelentést Egyed Zsolt, a Jobbik képviselője.

Egyed Zsolt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője a megyei főügyészség épülete előtt jelentette be: olyan dokumentumok kerültek a birtokába, amelyek megalapozzák a hűtlen kezelés és a korrupció gyanúját, ezért az ügyben feljelentést tesz.

Egyed Zsolt elmondta: az egyik hírportál a közelmúltban számolt be arról, hogy egy miskolci patikus két, a város tulajdonában lévő ingatlant vásárolt meg pályázat útján. Az egyik épület megvásárlásával nem volt gond, ám a mellette lévő ingatlan árát – annak ellenére, hogy más vevőjelölt nem jelentkezett –, az akkori, szocialista többségű közgyűlés zárt ülésen 38 millió forinttal leszállította, pedig – vélelmezte Egyed Zsolt– az egyedüli pályázó az eredeti, 140 millió forintot is kifizette volna.

Plusz adalék, hogy a vásárló azt vállalta, hogy amennyiben két éven belül nem újítja fel az ingatlanokat, azok tulajdonjoga visszaszáll a városra, ám eddig sem a felújítás, sem az ingatlanok visszaadása nem történt meg. Egyed Zsolt a sajtótájékoztató után átadta feljelentését, és reményét fejezte ki, hogy az ügyben Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is hasonló lépést tesz.

ÉM-SZP