Járvány

2020.04.03. 19:20

Hagyományok Háza: ti megálmodjátok, mi segítünk megvalósítani!

Az online népművészeti módszertani tartalmak elkészítésére meghirdetett pályázatra április 15-ig lehet jelentkezni.

Forrás: Hagyományok Háza

A Hagyományok Háza „Ti megálmodjátok, mi segítünk megvalósítani!” jelmondattal – online népművészeti módszertani tartalmak elkészítésére – tesz közzé pályázati felhívást. A tender kiíróinak szándéka szerint a jelen, embert próbáló időszak lehetőséget nyújthat korábbi ötletek megvalósítására, asztalfiókban heverő tervek kidolgozására, amelyek végleges formába öntésében az Intézmény partnerként vehet részt. A pályázat egyedi lehetőséget biztosít táncosoknak, oktatóknak, zenészeknek és kézműveseknek kreativitásuk bizonyítására.

A felhívás szerves folytatása a Hagyományok Háza két évtizedes törekvéseinek. Munkatársai hisznek abban, hogy a néptánc, a népzene, a népi kézművesség megtartó erőt jelent a nehéz időkben mindenki számára. Jóllehet, a művészeti ágakban különösen fontos a személyes kapcsolat, napjaink digitális eszköztára áthidalhatja a távolságot és a bezártságot. A kezdeményezők szerint a népművészet így sohasem látott mértékben költözhet be az otthonainkba, tanulhatunk táncot, interaktív módon sajátíthatunk el néprajzi, népzenei ismereteket, koncertekre juthatunk el a világhálón keresztül. Az időt kihasználva, népi hangszereken tanulhatunk meg játszani, vagy – kísérletező kedvünk szerint – megismerhetünk kézműves technikákat.

A digitális tudásmegosztásba a népművészet területén tevékenykedő néptánc- és népzenei előadóművészeket és tanárokat, kézműves oktatókat és alkotókat kívánják bevonni; a jelentkezőktől broadcast minőségű interaktív, digitális, audiovizuális segédanyagok részletes, írásos kidolgozását várják. A Kárpát-medencéből érkező pályázatokat a Hagyományok Háza szakemberei értékelik és bírálják el, a nyertes pályázatokért az Intézmény tekintélyes összeget fizet. A tervek megvalósítását az Intézmény saját eszközeivel is segíti.

Pályázati határidő: 2020. április 15., éjfél

Információk: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/virtualishagyomanyaink

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában