Infúzió csöpög hamarosan Kisarban

Áldatlan állapotot számolt fel a kisari önkormányzat egy most átadott nagyértékű beruházással. Az 1960-as években lakóháznak épült, napjainkig orvosi rendelőként funkcionáló épület helyén új, korszerű egészségügyi létesítményt hoztak létre. Korábbi cikk [DOC 35 KB]

A mintegy 51 milló forint összértékű beruházáshoz az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács 90 százalékos támogatást (közel 46 millió forintot) biztosított, s a saját erőt – mint dr. Jámbrikné Pintér Andrea polgármester hangsúlyozta – hitel felvétele nélkül tette hozzá az önkormányzat.

A meglévő eszközökkel

A megye oktatási helyzete mellett kiemelt figyelmet szentelünk az egészségügy állapotának jobbá tételére – hangsúlyozta Gazda László, az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, s hozzátette: az avatott orvosi rendelő ennek ugyanolyan fontos eleme, mint a Szatmár-Beregi Kórház fehérgyarmati székhelyét komplexszé tevő új beruházás elindítása.

Minőségi változás következik be mostantól a helyi gyógyításban: a betegek vizsgálata és ellátása zökkenőmentesebbé, a dolgozók munkakörülményei kulturáltabbá válnak – emelte ki dr. Jámbrik Imre, háziorvos.

Az elhangzottakat az uniós előírásoknak megfelelően kialakított helyiségek támasztják alá, amelyekben akár egyidőben több különböző eset ellátása – infúzió-adás, vérvétel, gyógyszerkiadás – is történhet. A modern helyiségeket a meglévő berendezésekkel, műszerekkel szerelik fel, de a későbbiekben ezek bővítését tervezi az önkormányzat.

– Koncz Nóra –