Informatikai fejlesztés Sajószentpéteren

By Buzafalvi Győző
Informatikai fejlesztés Sajószentpéteren
Informatikai fejlesztés Sajószentpéteren
Sajószentpéter – Több tízmillió  forintos informatikai fejlesztést hajtottak végre a Sajószentpéteri Központi Általános Iskolában. Az ünnepélyes projektzárót hétfőn tartották. 

Dr. Faragó Péter, Sajószentpéter polgármestere arról beszélt, hogy a Sajószentpéter és Társult Települések Általános Iskolai Intézményfenntartó Társulása nevében eljáró sajószentpéteri önkormányzat, mint gesztor 56,9 millió forint uniós pályázati forráshoz jutott. Ennek eredményeként a Sajószentpéteri Központi Általános Iskola (SKÁI) mind az öt feladat-ellátási helyén jelentős informatikai fejlesztés valósult meg.

Perényi Barnabás, a SKÁI igazgatója elmondta, hogy a projekt révén 125 asztali számítógép monitorral, 27 tantermi csomag (mely interaktív táblákat, notebookat, projektorokat tartalmaz), egy alkalmazásszerver, egy szerver szoftver, öt WIFI-csomag, valamint négy szavazógép-szett került a város alapfokú oktatási intézményeibe. A projekt alapvető célja a sajószentpéteri általános iskolák oktatási hatékonyságának növelése volt. Megállapítható, hogy a végrehajtott informatikai fejlesztés nagyban hozzájárul a gyermekek fejlődéséhez, ismereteik gyarapodásához, miközben a pedagógusok munkája is könnyebbé, egyszerűbbé vált.

Végezetül „digitális” biológia órán mutatta be az eszközöket Gólya Zoltán rendszergazda, informatika tanár. 

BGy