haon-sportoldal

2011.11.02. 11:58

Bokross Zsolt háromszoros világbajnok lett

A debreceni sportolónak nehéz volt visszafogottan küzdenie a low-kick lightban.

A debreceni sportolónak nehéz volt visszafogottan küzdenie a low-kick lightban.

A Báthory Gym két versenyzővel képviselte a debreceni színeket a WTKA világbajnokságon az olaszországi Marina Di Carrera-ban, ahol négyezer harcművész mutatta meg tudását. Az előző évekhez hasonlóan idén is magas színvonalú, a harcművészet és a küzdősport teljes palettáját megcsodálhatták a nézők a harmincezer négyzetméteres Carrarafiere komplexumban.

A debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium diákja, Bokross Zsolt -57 kg-os low-kick light kategóriában az elődöntőbe jutásért egy olasz, a döntőbe jutásért egy portugál, míg a fináléban egy dél-afrikai sportolót győzött le, s ezzel megszerezte harmadik világbajnoki aranyérmét!

– Nehéz menetek vártak Zsoltira, mivel a szabályok miatt visszafogottabban kellett használnia a kezét és a lábát, nem használhatta ki erejét, technikai tudását. Sajnos így is kapott figyelmeztetést erős ütésekért, és combrúgásokért, de a lényeg, hogy újra világbajnok lett - nyilatkozta Ignéczi László, Bokross edzője a világbajnokság után.

Varga Gyula K-1 szabályrendszerben lépett ringbe, s kevésen múlt az éremszerzés, mivel egy tisztán megnyert meccset vettek el tőle a bírók. Varga egy nyert meccsel a negyedik helyen zárt a K-1 63,5 kilogrammos kategóriáját.

A versenyzők felkészítését Ignéczi László (6. dan) és Simon Imre edzők segítették, akik méltán lehetnek büszkék tanítványaik eredményeire.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!