INFLUENZA – Újabb két fertőzött Magyarországon, Angliában egy nap alatt több mint 2200 új beteg

Magyarországról az utóbbi 24 órában újabb két influenzás beteget jelentettek az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központnak (ECDC), így már 26 az eddigi magyarországi fertőzöttek száma – derül ki az ECDC honlapján közzétett péntek délutáni jelentésből. Az új fertőzésekről az ÁNTSZ a sajtónak egyelőre nem adott ki információt.

Az ECDC honlapja szerint egyébként egy nap alatt 2271 új influenzás esetet igazoltak Angliában, amellyel együtt a szigetországban már 9718, bizonyítottan az A(H1N1) vírussal fertőzött személyt regisztráltak. Ezzel a számmal Nagy-Britannia átvette a harmadik legfertőzöttebb ország helyét Kanadától.

A Független Hírügynökségnek Jakab Zsuzsanna, az ECDC magyar igazgatója korábban azt mondta: az angol egészségügyi miniszter szerint, ha a jelenlegi tendencia folytatódik, augusztusban Angliában naponta akár 100 ezerrel is nőhet a fertőzöttek száma.

A legtöbb influenzás beteggel első helyen álló Egyesült Államok járványügyi központja (CDC) hetente frissíti adatait, honlapjuk szerint múlt péntek óta újabb 41 ember halt meg az influenzában, akikkel együtt összesen már 211 az amerikai halálos áldozatok száma. A pénteki jelentés szerint a fertőzöttek száma 37.246.

A nemzetközi járványügyi központok pénteken nyilvánosságra hozott adatai szerint a világban eddig 137 országban csaknem 113 ezer ember fertőződött meg az új influenza vírusával és 548 ember halt bele a fertőzésbe.