INFLUENZA – Elment a magzata egy ausztrál újinfluenzás kismamának

Ausztráliában elvetélt egy újinfluenzás nő, és maga is súlyos állapotban van, jelentették be a hatóságok, megújítva azt a figyelmeztetést, hogy a kismamák kerüljék a fertőzésveszélyes helyzeteket.

Ausztráliából eddig nem érkezett hír hasonló esetről.

A kismama egy 19 éves fiatal nő, aki egy távoli bennszülött közösségben él. Pillanatnyilag intenzív osztályon ápolják.

Ausztráliában a bennszülött lakosság általában jóval szegényebb, és sokkal rosszabb körülmények között él, mint a lakosság többi része. Soraiban gyakoribbak a betegségek.

Orvosok azt tanácsolják a terhes nőknek, hogy oltassák be magukat a szezonális influenza ellen, és kerüljék azokat a helyeket, ahol tömeg van.

Ausztrália a héten minden terhes nőre kiterjesztette az ingyenes szezonális influenzaoltást. Ugyancsak ingyen kap oltást minden 15 és 50 év közötti bennszülött.

Az ausztrál egészségügyi hatóságok augusztusra várják az influenzás esetek tetőzését, mert – a déli féltekén most lévén tél – augusztus a leghidegebb hónap.

A gyerekeknél a jövő héten az influenza ugrásszerű szaporodásra számítanak, mert most ér véget a szünet az iskolákban.

Az ausztrál egészségügy maga is szenved az influenzától, egyre több rendelőben és kórházban okoz súlyos gondot a létszámhiány, mert a személyzet maga is beteg.

A világjárványt okozó újinfluenzával szemben Ausztrália a teljes lakosságot be akarja oltani, ezért 21 millió adagot rendelt meg az egyelőre még fejlesztés alatt álló vakcinából.