INFLUENZA – Dél-Amerikában a halottak száma 100 fölé emelkedett

Dél-Amerikában 103-ra emelkedett csütörtökön az új influenza halálos áldozatainak száma, miután Argentínában és Peruban újabb emberéleteket követelt a vírus.

Argentínában már 70 esetben végződött halállal az új influenza. A főváros, Buenos Aires egyes kerületei valósággal kiürültek. Számos társasági hely, sportklub ideiglenes bezárt. Egyes iskolák szünetet rendeltek el, sokan otthonról dolgoznak, és nem mennek be a munkahelyükre.

Nem ismeretes, hogy hány ember is fertőződött meg Argentínában az új vírussal, amelynek hivatalos neve most már pándémiás H1N12009. A laboratóriumok 2.800 fertőzést erősítettek meg, de az egészségügyi minisztérium 100 ezerre teszi azoknak a számát, akik megbetegedtek, de felépültek.

A hivatalos adatok szerint Dél-Amerikában 15 ezer ember fertőződött meg az új influenzavírussal, amely áprilisban Mexikóban bukkant fel.

Az Egészségügyi Világszervezet legutóbbi, hétfői összesítése szerint a világ 137 országában csaknem 100 ezer laboratóriumilag megerősített fertőzést okozott az új vírus. Ebből 440 végződőtt halállal.

A leginkább sújtott országok továbbra is az Egyesült Államok (170 halott) és Mexikó (121 halott).

Dél-Amerikában Argentina (70 halott), Chile (16 halott), Uruguay(6), Kolumbia (4), Paraguay (3), Peru (3) és Brazília (1 halott).