Infarktus: inkább a fronttól

Infarktus: inkább a fronttól
A napok óta tartó hőség, ellentétben feltételezésünkkel, a B.-A.-Z. megyei kórház kardiológiájának intenzív részlegén nem emeli a napi forgalmat.

A napok óta tartó hőség, ellentétben feltételezésünkkel, a B.-A.-Z. megyei kórházkardiológiájának intenzív részlegén nem emeli a napi forgalmat.
– Ide zömmel infarktusos betegek érkeznek, három megyéből. Régi megfigyelésünk, ha már beáll a hőség, az nem befolyásolja a betegforgalmat. Szemben a frontokkal, egyébként jellemzően inkább a hideg frontokkal: amikor a rádió jelzi a front közeledtét, nálunk akkor már több a beteg. A múlt héten a napi átlagos 2-3 infarktusos eset helyett 7-8-at láttunk el, tegnap talán 4-et – tájékoztatott dr. Stefán János főorvos.

A kardiológus szakember a legáltalánosabban adható tanácsnak azt tartja, hogy a legmelegebb órákban nem kell napra menni. A folyadékpótlás is fontos persze, de beteg embereknek érdemesebb egyéni tanácsot kérniük az orvostól. Egy szívbeteg számára, aki egyébként is vizesedik, nem lehet például nyakló nélkül folyadákot inni, miként a sópótlással is vigyázni kell. A buborékmentes ásványvíz mellett egyébként még a legjobb a (nem erős), langyos tea.