Indulnak az adventi programok Óbudán – ingyenes korcsolyapálya is várja az érdeklődőket

Ingyenes korcsolyapályával és kölcsönzővel, valamint hétvégi színes programokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket Óbudán az adventi időszakban.

Bús Balázs, a kerület polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: szombat este 6 órakor Ghymes koncerttel kezdődik a rendezvénysorozat, amely során gyűjtést szerveznek az árvíz-, valamint a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak.

Negyedik alkalommal várja a télisportok kedvelőit az önkormányzat ingyenes korcsolyapályája az óbudai Fő téren. Bús Balázs elmondta: ezt bárki használhatja, akinek pedig nincs saját korcsolyája, az díjmentesen kölcsönözhet a pálya szomszédságában. Hozzátette: a pálya a tervek szerint február 28-ig lesz nyitva, és minden nap reggel 8 és este 10 óra között várja az érdeklődőket.

A városrész vezetője arról is beszámolt: az adventi hétvégéken ugyanitt színvonalas műsorokat, koncerteket is tartanak. Ezeken a rendezvényeken gyűjtést is szerveznek az idei katasztrófák károsultjainak, aki pedig megveszi azt az adventi bögrét, amiből a teát és forralt bort kínálják, az a devecserieket és kolontáriakat segíti, az ebből befolyt teljes bevételt ők kapják – magyarázta Bús Balázs.
– Független Hírügynöksé g-