Indulnak a képzési programok a Fõvárosi Állatkertben

A tanévkezdéssel egy idõben indulnak a Fõvárosi Állat- és Növénykert pedagógiai programjai is. Az intézmény hétfõi közleménye szerint harmincnál is több tematikus foglalkozás közül választhatnak a tanulmányi csoporttal ellátogató pedagógusok. Egy átlagos évben egyébként 4-5 ezren vesznek részt ilyen csoportfoglalkozásokon.

A pedagógusok a 150 perces módszertani tréningeken elsajátíthatják a legeredményesebb pedagógiai módszereket, amelyeket az Állatkertben megtartott séták és foglalkozások során alkalmazhatnak. A pedagógusok akkreditált továbbképzésen is részt vehetnek, amit beszámítanak a hétévente kötelezõ továbbképzésbe. A 60 órás képzésen környezetpedagógiai, zoopedagógiai, állattani és természetvédelmi ismereteket sajátíthatnak el a jelentkezõk..

A városligeti intézmény a képzések mellett jelentõs kedvezményekkel is segíti a pedagógusok munkáját, vagyis nem kell belépõdíjat fizetniük a tanároknak, óvodapedagógusoknak, illetve a pedagógus igazolvánnyal rendelkezõknek. Ezzel a lehetõséggel egyébként 2009. elsõ félévében csaknem 7500-an éltek.