Indulhat a katlanberuházás Tokajban

Tokaj – Másfél milliárdos projekt a tokaji fesztiválkatlan kialakítására.

Összesen több mint másfél milliárd forintot költenek arra a beruházásra, amelynek keretében a tokaji Patkó-bánya területén egy fesztiválközpontot alakítanak ki.

Szoros határidő

– Ennek nem mai hírnek kellene lennie – mondta portálunknak Májer János, Tokaj polgármestere. – A sikertelen közbeszerzési pályázatok miatt csúszott eddig a kivitelezés megkezdése. Olyannyira, hogy külön engedélyt kellett kérnünk a hosszabbításra. Szerencsére sikerült megtalálnunk a kivitelezőket, így elkezdődhet a munka. A kivitelezési szerződést a napokban írtuk alá nettó 917 millió forintról. A sikeres aláírás után szinte azonnal értesítettem Kerényi Miklós Gábort, a Fővárosi Operettszínház igazgatóját, aki örömmel nyugtázta, hogy már a 2013. évi augusztusi műsorrendjükben népszerű musicalekkel fel tudnak lépni a fesztiválkatlanban. De ez majdan 2000 néző befogadására alkalmasa helyszín ugyanúgy otthona lehet nagyszabású rockkoncerteknek és nagy érdeklődésre számító sporteseményeknek is.

Májer János elmondta, nagyon szorít a kivitelezés határideje, amelyet a pályázat 2013. július 31-ében szab meg, hiszen jövő augusztusban már vendégeket kell fogadnia a fesztiválkatlannak.

600 milliós technika

Jelenleg még egy közbeszerzési eljárás lebonyolítása hátra van, hiszen csak most tudják majd elindítani a pályázatnak azt a 600 millió forintos részét, amely majd a fény- és hangtechnikai berendezések beszerzéséről és üzembe helyezéséről szól, de a tokaji polgármester szerint ez már nem fogja hátráltatni a munkát.

ÉM-BG