Indul az „Éjjeli Őrjárat” Kazincbarcikán

Kazincbarcika – Különleges programelemmel szeretnék a fiatalok mentális egészségét megóvni a városban.

Az Éjjeli Őrjáratra a „Te jövőd, a te választásod! Élj SZER – telenül” elnevezésű drogprevenciós programsorozat részeként kerül sor.

Mint ismeretes: a nagysikerű rendezvénysorozatot a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a helyi és több környékbeli önkormányzattal karöltve azért szervezte, hogy a kábító- és bódítószerek veszélyeit, használatát, azok következményeit megismertesse a veszélyeztetett fiatalokkal.

Ennek keretében a március közepén indult kampányban több neves előadóval megfűszerezve különleges programokra került sor; majd az oktatási év vége előtt még két esemény lesz, egy sportos program, illetve az Éjjeli Őrjárat nevet viselő rendezvényelem. Ez utóbbi legfőbb célja, hogy a kazincbarcikai fiatalság éjszakai életébe belelássanak a szakemberek és pedagógusok; szembesüljenek a problémákkal, és igény szerint segítsenek a felmerülő gondok megoldásában.

A következő hetekben több ilyen őrjárat is lesz a városban; ekkor több csoport járja majd a szórakozó- és vendéglátóhelyeket tapasztalatgyűjtés céljából.

A drogprevenciós programsorozat ezt követően ősszel egy különleges és meghökkentő kiállítással folytatódik tovább.

– Göndör Judit, önkormányzati szóvivő, kommunikációs tanácsadó, Kazincbarcika –