Indul az ünnepi vásárlási láz – RTL Híradó

Indul az ünnepi vásárlási láz – RTL Híradó
Kezdődik a karácsonyi vásárlási láz, a kereskedők és bankok is élénk forgalomra számítanak. Az egyik legnagyobb áruhitelezéssel foglalkozó pénzintézet igazgatója az RTL Híradónak azt mondta: ha egy áru mellett 0 százalék THM szerepel, akkor a felvett hitel kamata valóban 0 százalék kell hogy legyen.

Magyarország egyik legnagyobb áruhitelekkel foglalkozó bankjánál optimisták: legalább annyi hitelkérelemre számítanak, mint tavaly karácsony előtt, vagyis heti 15 ezerre. A pénzintézet szerint az áruhitelnek nincs olyan kockázata, mint a lakás vagy autóhiteleknek, hiszen forint alapú. Viszont nagyobb a kamat, átlagosan 20 százalékos.

Sok helyen kínálnak azonban akciós hitelt, amelynek a teljes hiteldíj mutatója 0 százalék. Várady Eszter kereskedelmi igazgató szerint ilyenkor az ügyfélnek egyenlő részletekben kell fizetnie, attól függően, hány hónapos a konstrukció. A felvett hitelt kell osztani ezzel a számmal, semmilyen extra költség nem járul ehhez a számhoz – tette hozzá. A Pénzügyi Szervezetek Állami felügyelete figyel arra, hogy a kamat tényleg 0 százalék legyen – hangzott el kedden az RTL Híradóban.

A kereskedők is jó karácsonyi szezonra számítanak, sokan ilyenkor vesznek ugyanis tartós fogyasztási cikket. Idén is valószínűleg a játékkonzolok, a televíziók és a háztartási eszközök lehetnek a legnépszerűbb ajándékok.