Indul a várszezon. De kivel? Ki szervezi a programokat?

Indul a várszezon. De kivel? Ki szervezi a programokat?
Miskolc – Mi lesz a Diósgyőri vár programjaival most, hogy az Ady Endre Művelődési Ház igazgatói posztja betöltetlen?

A közelmúltban megszűnt az Ady Endre Művelődési Ház vezetőjének, Sikter Péternek a munkaviszonya. Információink szerint – amit most a városháza is megerősített – jelenleg nincs vezetője az intézménynek. Mivel Sikter Péterhez tartozott a Diósgyőri vár programjainak irányítása is, így adódott a kérdés, ki felel majd a hamarosan kezdődő rendezvényekért. Az önkormányzatot kérdeztük.

„Sikter Péter munkaviszonya április végén szűnt meg. Az Ady Endre Művelődési Házat és a Diósgyőri várat irányító Sikter Péter vezetői intézkedései nem voltak összhangban a fenntartó önkormányzat elképzeléseivel, elvárásaival. Olyannyira, hogy ez már gátolta a hatékony együttműködést, a fejlesztésekkel kapcsolatos közös gondolkodást” – válaszolta Koczák Szilvia városházi szóvivő.

A várprogramok kapcsán elmondta: „A vár további fejlesztésével, illetve a Lovagi Tornák Terének és a Vásártérnek az átadásával jelentősen átalakulnak a feladatkörök, ehhez pedig egy önálló, menedzseri szemléletű vezetésre van szükség. Ezzel együtt megváltoznak az Ady Endre Művelődési Ház feladatai is. A Diósgyőri várat és a Lovagi Tornák Terét irányító – a projekt követelményeit figyelembe véve létrehozott – menedzsment vezetője Virág Marianna lett, aki megbízatását május 18-tól látja el. A művelődési ház igazgatói posztja még betöltetlen. A Diósgyőri vár hagyományos rendezvényeit a Miskolci Kulturális Központ (MKK) Nonprofit Kft. szakmai stábja szervezi és bonyolítja”.

Azt is megkérdeztük, a város mikor írja ki a pályázatot az Ady vezetői posztjára.

„Mivel jelentősen átalakul az MKK feladatköre, a folyamat még nem zárult le. Hamarosan eldől, milyen feladatai lesznek az Adynak, annak megfelelően döntenek majd arról, hogyan működik tovább” – kaptuk a választ.

Az elbocsátás okairól szerettük volna megkérdezni Sikter Pétert is, de lapzártánkig nem tudtuk elérni.

ÉM-NSZR