Indul a traumatológiai szakrendelés a Megyei Kórházban

Akt.:
Megyei Kórház - Illusztráció
Megyei Kórház - Illusztráció - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház (a Szentpéteri kapuban, a JÁFEK földszintjén) június 1-től elindítja munkanapokon 14 és 19 óra között a délutáni traumatológiai szakrendelést a járóbetegek részére.

– Április elsején kerültem ide, amikor is létrejött az új intézmény. Utána több alkalommal találkoztam a sajtó képviselőivel, és kérdezték, mik lesznek az első lépések. Elmondtam: egyeztetek, beszélek a szakmával, mindenkivel, akivel lehet, ám terveim között szerepel az, hogy indítani kellene délutáni szakrendeléseket – nyilatkozta lapunknak ennek kapcsán dr. Tiba Sándor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház főigazgatója.

– Azért, mert nekünk olyan sok járóbeteg­óránk van, hogy az nem megfelelően szolgálja ki az egészségügyi igénnyel rendelkező lakosságot, hiszen 8-tól délután 2-ig van mindenféle szakrendelés, utána pedig semmi. Munkaidőben a dolgozó emberek – akár tartós panaszokkal, bármivel – nem tudnak jönni, ezért magánpraxist vagy ügyeletet kell felkeresniük, ami nem feltétlenül indokolt.

Tudvalevő: a traumatológia szabad szakrendelés, fel lehet keresni, nem kell hozzá be­utaló. A főigazgató elárulta azt is, hogy további szakrendelések is lesznek, terveik szerint havonta egyet szeretnének elindítani valamelyik szakmában.

– ÉM-JLI –