Indul a strandszezon

Két fővárosi strandot is megnyitnak a szokásosnál melegebb időjárás miatt szombaton: a Dagály és a Gellért fogadja majd a vendégeket. Budapesten egyébként az összes fürdő megnyithat, egyet sem kell bezárni amiatt, hogy ne készült volna el a medencéken a már kötelezővé vált vízforgató. A belépők azonban drágábbak lesznek mint tavaly, átlagosan 200 forinttal kerül majd többe a jegy.

Szombaton két budapesti fürdő nyitja meg kapuit a meleg miatt: a Dagály strand és a Gellért fürdő feltöltött medencéi várják majd a vendégeket. A többi június elejéig fokozatosan nyílik meg az időjáráshoz is igazodva, így már májusban látogatható lesz egyebek mellett a Római fürdő, a Paskál vagy a csepeli strand – mondta el a Független Hírügynökségnek Kiss Ferenc, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. főmérnöke.

Hozzátette: az általuk üzemeltetett strandokon az árak emelkedni fognak a tavalyihoz képest 200 forinttal. A nyugdíjasoknak és a gyerekeknek azonban továbbra is maradnak a kedvezménynek, átlagosan kétszáz forinttal kell majd kevesebbet fizetniük a felnőtt belépőknél.
A legdrágábban idén a Palatinusra lehet majd bejutni, hiszen ott van a legtöbb medence – mondta Kiss Ferenc. Ott egy napért a felnőtteknek 1800 forintot kell fizetni. Ezt követi sorrendben a Dagály, ahol 1700 forintért lehet majd pihenni. Itt egyébként működni fog egy elektronikus beléptető, aminek köszönhetően ha valaki csak 1-2 órát tölt el a strandon, akkor a kijártnál a belépő árának egy részét visszakaphatja.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei társaság a fővárosban egyébként 15 fürdőt üzemeltet 102 medencével, ebből 5 strand, a többi uszoda vagy gyógyfürdő. 1998-ban kezdtek el egy programot, aminek köszönhetően a mostanra már kötelezővé vált vízforgatóval látták el azokat a medencéket is, amelyekben korábban nem volt. Ez egyébként a 102 medencének több mint a felét érintette, és 5,8 milliárd forintba került – mondta Kiss Ferenc.
Hozzátette: mostanra minden medencén elkészült a berendezés, így a fővárosban egyetlen strandot vagy medencét sem kell bezárni.