Indul a PROHUN 500 tereprally Gyulán

Lezárják Gyula belvárosát három napra, mivel a fürdővárosban rendezik meg a PROHUN 500 nemzetközi terep-rallyt. Az idei futam a 2009-es Brokernet Országos Terep-rallye Bajnokság negyedik futama, és a FIA Közép-Európai Terep-rallye Zóna Trófea sorozat egyik állomása. A verseny pénteken az adminisztratív és technikai átvétellel kezdődött és vasárnap estig tart majd. Gyula belvárosában a szervízparkot és a versenyautók parkolóhelyét rendezték be, így a versenyautókat testközelből szemlélheti meg a közönség. A futamokat hét Gyula környéki településén rendezik meg.

A terep-rallyn az autósok mellett motorosok és quadosok is indulnak. A verseny szakaszait Gyula, Doboz, Tarhos, Sarkadkeresztúr, Sarkad, Méhkerék, Újszalonta és Kötegyán között jelölték ki. A gyorsasági szakaszokat, a nézőkre is gondolva, a tavalyi évnél közelebb vitték a településekhez, és több helyen külön programokat is kapcsolnak a versenyhez.

Az indulók között ott van a Dakart is megjárt Palik László – Darázsi Gábor kettős, és a Magyar Honvédség első tereprally csapata, a hat főből álló Honvéd Dream Team ‘Gepárdok’ is.