Indul a nyári strandszezon Mezőcsáton

Akt.:
Siposné Horváth Anita, Mezőcsát polgármestere is jó szívvel ajánlja a fürdőt
Siposné Horváth Anita, Mezőcsát polgármestere is jó szívvel ajánlja a fürdőt - © Fotó: Ádám János
Mezőcsát – Különösen a miskolciak körében nagyon kedvelt lett a fürdő a vize miatt. Június 3-án indul a nyári nyitvatartása a mezőcsáti termálfürdőnek.

Az ügyvezető igazgató, Lakatos Krisztián munkatársaival együtt megfeszítetten dolgozik azért, hogy addigra minden a helyére kerüljön – írja a Csáti újság.

Milyen volt a téli forgalom? – Növekszik a vendéglétszám, és jók a visszajelzések. Különösen a miskolciak körében nagyon kedvelt lett a fürdőnk a vize miatt. Az időjárással voltak gondok: az év elején nagyon sok fagykárunk volt, fák dőltek ki, összedőlt a régi lugas filagória.

A látogatók zöme miskolci és mezőcsáti, de már messzebbről is jönnek vendégeink. Ez nyilvánvalóan köszönhető a fejlesztéseinknek is. December végére elkészültünk a fedett teraszunkkal. Megnöveltük a télen üzemelő szauna területét. Az elmúlt hónapok legnagyobb munkája a negyvenkét éves termálkút kitisztítása volt, ami április végére készült el.

Melegebb lett a víz

Eredményeképpen növekedett a kitermelt víz mennyisége, hőmérséklete pár Celsius-fokot emelkedett, és a beépített szűrő hatására szép tiszta vizet nyerünk. A kútból kilépő víz egyébként 51 Celsius-­fok hőmérsékletű, ezt nyilván hűtjük, mire a medencébe kerül. Ez volt tehát a legnagyobb munka a tél folyamán.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

Emellett csinosítjuk a környezetet, kisebb fejlesztéseket végzünk. Építettünk egy új zuhanyfalat, amit máris nagyon kedvelnek a vendégek; építettünk új szabadtéri öltözőt, valamint a medenceőrnek és a napozóágyaknak nyitott pavilont. Az ikermedencékhez ugyancsak készülünk öltözőt és pavilont építeni. Átalakítjuk a büfénket, új étkező- és rendezvényteret alakítunk ki az összedőlt filagória helyén.

A karakter maradt

A fürdő karakterén nem változtattunk: maradt a parkos-ligetes, természetközeli hangulat. Fürdőnknek saját véleményünk és a vendégek visszajelzései alapján egy­aránt ez a varázsa.
Kik kedvelik leginkább a fürdőt?

– A téli szezon tapasztalatai alapján a hétvégéken főként az idősebb korosztályból kerültek ki a látogatóink, a pénteki napon viszont valamennyi korosztály képviseltette magát. Nyáron pedig mindenki szívesen jön a fürdőnkbe, tehát igazi családi hangulatot teremt, hogy gyerekektől nyugdíjasokig örömmel veszik igénybe szolgáltatásainkat.

Nyár végén várhatóan megnyílik mellettünk az új uszoda. Úgy gondolom, jó partneri kapcsolatot építhetünk majd ki, hiszen kiegészítjük egymás kínálatát. Nálunk a termálvízzel a pihenésre, a gyógyulásra és a családi programokra fókuszálunk, az új szomszéd pedig nyilvánvalóan a sportlehetőségeket kínálja majd. Mennyire igazolt a termálfürdő vizének gyógyhatása?

Hivatalos bevizsgálást nem kértünk, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy ízületi problémákra, reumatikus panaszokra kiváló a vizünk. Nagyon ajánljuk, és azt gondolom, aki kipróbálta, meg­győződött róla, hogy érdemes ellátogatni hozzánk és igénybe venni szolgáltatásainkat. Az áraink nem változtak, a szolgáltatásaink színvonalasabbá, környezetünk elemei szebbé váltak, kiváló a konyhánk – régi és új vendégeink nem fognak csalódni.

A nyári nyitvatartás szeptember 3-ig így alakul: keddtől vasárnapig 9 és 17 óra között lesznek nyitva, péntekenként este 6-tól 10-ig éjszakai fürdőzésre várják a látogatókat.

– ÉM –