Indul a buli, hát tedd fel a kezedet!!!

Az egyetemisták a mai napon ezzel a jelmondattal hagyhatják el a campus kapuit, ugyanis 6 hétnyi, azaz 6 hétnyi kőkemény, verejtéket, energiaitalt, kávét és cigit nem kímélő vizsgaidőszak áll mögöttük.

Kiszabadultak a legújabb friss diplomás munkanélküliek is, akiknek ezúton szeretnénk sok szerencsét kívánni: a munka világához a nagybetűs ÉLETHEZ!

Sokaknál él az a régi „rituálé”, amikor a jegyzeteket, és előadásanyagokat elégetésével lezárul a tanév, a mágia egy-két alkohol jellegű ital elfogyasztásával teljesedik ki, melynek célja: „formatcékettőspont” , tehát az egyetemi tananyaggal kapcsolatos dolgok törlése.J

A legtöbb hallgatónál az egész nyár buliból, lazulásból áll. (nem igazuk van?) Megy a bandázás, néha rokonlátogatás, a költségkímélő sátrazás, ugye milyen jó is a Nyéki-tó?:)

Vannak, akik diák melót vállalnak be, hogy például párjukkal nyaralni menjenek, vagy a hőn áhított fesztiválbérletet megvegyék.

Beszéltem olyanokkal, akik elvetemült kalandorok és az „egy hátizsák sok stoppolás úti cél Franciaország” című „meg nem állunk” nyaraláson gondolkodnak.

A campuson sok a messziről jött ember, így találkozhatunk székesfehérvárival, békéscsabaival, hatvanival, tatabányaival, Szlovákiában élőkkel, kocsordival. (nem, nem Szalacsi Sanyi bácsira gondolok, hanem a Pistára, de van egy gyanúm, hogy rokonok…)

Tehát ezek a messziről és nem messziről jött emberek többnyire összebarátkoznak és mennek egymáshoz nyaralni, hogy megmutassák egymásnak: honnan jöttek, hova jártak, a világi nagy cimbiket, az excsajokat, a legjobb bulikat.

Olyannal nem volt szerencsém találkozni, aki az egész nyarat a gazdag nagybácsinál, Uncle John-nál tölti Californiában. Pedig vele én is lepacsiznék.

Minden kedves és kedvetlen egyetemistának szép nyarat, sok bulit kívánunk, szeptemberben élmény beszámolunk, de hol van az még!

Jó szerencsét!

 pierci