Indul a buli, hát tedd fel a kezedet!!!

Az egyetemisták a mai napon ezzel a jelmondattal hagyhatják el a campus kapuit, ugyanis 6 hétnyi, azaz 6 hétnyi kőkemény, verejtéket, energiaitalt, kávét és cigit nem kímélő vizsgaidőszak áll mögöttük.

Kiszabadultak a legújabb friss diplomás munkanélküliek is, akiknek ezúton szeretnénk sok szerencsét kívánni: a munka világához a nagybetűs ÉLETHEZ!

Sokaknál él az a régi „rituálé”, amikor a jegyzeteket, és előadásanyagokat elégetésével lezárul a tanév, a mágia egy-két alkohol jellegű ital elfogyasztásával teljesedik ki, melynek célja: „formatcékettőspont” , tehát az egyetemi tananyaggal kapcsolatos dolgok törlése.J

A legtöbb hallgatónál az egész nyár buliból, lazulásból áll. (nem igazuk van?) Megy a bandázás, néha rokonlátogatás, a költségkímélő sátrazás, ugye milyen jó is a Nyéki-tó?:)

Vannak, akik diák melót vállalnak be, hogy például párjukkal nyaralni menjenek, vagy a hőn áhított fesztiválbérletet megvegyék.

Beszéltem olyanokkal, akik elvetemült kalandorok és az „egy hátizsák sok stoppolás úti cél Franciaország” című „meg nem állunk” nyaraláson gondolkodnak.

A campuson sok a messziről jött ember, így találkozhatunk székesfehérvárival, békéscsabaival, hatvanival, tatabányaival, Szlovákiában élőkkel, kocsordival. (nem, nem Szalacsi Sanyi bácsira gondolok, hanem a Pistára, de van egy gyanúm, hogy rokonok…)

Tehát ezek a messziről és nem messziről jött emberek többnyire összebarátkoznak és mennek egymáshoz nyaralni, hogy megmutassák egymásnak: honnan jöttek, hova jártak, a világi nagy cimbiket, az excsajokat, a legjobb bulikat.

Olyannal nem volt szerencsém találkozni, aki az egész nyarat a gazdag nagybácsinál, Uncle John-nál tölti Californiában. Pedig vele én is lepacsiznék.

Minden kedves és kedvetlen egyetemistának szép nyarat, sok bulit kívánunk, szeptemberben élmény beszámolunk, de hol van az még!

Jó szerencsét!

 pierci
hirdetés
hirdet�s