Indiai robbantások: 15 halott, 100 sebesült

Legalább 15 halottja és 100 sebesültje van az indiai Ahmedabadban szombaton végrehajtott robbantássorozatnak – közölte a CNN és az AFP. Egy muzulmán szervezet máris magára vállalta az akciót.

A robbanások, amelyeket nem túl nagy erejű pokolgépek okoztak, a nyugat-indiai Gudzsarát állam kereskedelmi központjaként ismert Ahmedabadban történtek. Helyi értesülések szerint mindegyik – sok esetben kerékpárra szerelt – bombát a nagyváros keleti részében, egy 10 kilométer sugarú körben hozták működésbe a tettesek. A célpontok között volt egy piac, egy vasút – és egy buszállomás is. A CNN hírtelevízió szerint a város 17 pontján robbantak fel pokolgépek 70 perc alatt.

“Információink szerint legalább 15-en életüket vesztették, és nagyon-nagyon sokan megsebesültek” – mondta Nipin Patel, Gudzsarát állam városfejlesztési minisztere. Több helyi forrás szerint a sebesültek száma eléri a 100-at.

Egy csoport már jelentkezett is a támadás végrehajtójaként: állítólag az Indiai Mudzsahedinek állnak az akció mögött. A merényletsorozat egy nappal azután történt, hogy pénteken a dél-indiai Bangaloréban nyolc pokolgépet robbantottak ismeretlenek. A támadásnak két halottja és tucatnyi sebesültje volt.