Indiai letartóztatási parancs Richard Gere ellen

Egy indiai bíró letartóztatási parancsot adott ki csütörtökön Richard Gere amerikai színész ellen, mert nagy nyilvánosság előtt csókolgatott egy indiai színésznőt. Az amerikai sztár egy AIDS ellenes rendezvényen vétett az indiai illemszabályok ellen, amikor több puszit nyomott Shilpa Shetty arcára, erős közfelháborodást kiváltva, főleg a hindu közösség tagjai között.

A bíró, aki egy ügyvéd feljelentése után kezdeményezte az eljárás megindítását, az indiai sztárszínésznőt is beidézte május ötödikére, míg Gere ellen letartóztatási parancsot adott ki. A színészt illetlen, obszcén viselkedéssel vádolják, amiért az AFP információi szerint Indiában akár két év börtön is kiszabható.

Az eset nagy visszhangot váltott ki az országban: az újságok címlapon hozták az obszcén képeket, és a televíziók többször is bemutatták az AIDS ellenes eseményen készült felvételeket. A csókolgatós eset után radikális hindu szervezetek Gere portréjának égetésével tiltakoztak a színész viselkedése miatt, az indiai kultúra megsértésének tekintve a színésznő arcára nyomott puszikat.

Egyik sztár sem reagált eddig a bírói döntésre.

Gere az eset után szinte azonnal elutazott Indiából, és egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz a sorsa, ha visszatér az országba, ahova gyakorló buddhistaként gyakran ellátogat, hogy a dalai lámával találkozzon.



Sporthírek