IMPORTSZEMÉT – Két újabb gyanúsított

Két újabb gyanúsítottat hallgattak ki a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a németországi importszeméttel kapcsolatban, velük összesen már 16 gyanúsítottja van már az ügynek. A Magyarországra érkezett, összesen mintegy 4600 tonna importszemét egy részének visszaszállítása várhatóan májusban elkezdődik.

A két újabb gyanúsított, egy fővárosi nő és egy kecskeméti férfi, akik a bálák szállításában, a szállítások szervezésében vettek részt, velük együtt már összesen 16 gyanúsítottja van az importszemét ügynek, mindannyian szabadlábon védekeznek – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihályné Bornemisza Eleonóra százados, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A Független Hírügynökség információi szerint a fővárosi nő a többi között a hetényegyházi, a pirtói és csengődi, a férfi soroksári és a pirtói szeméthegyek szállítását és lepakolását szervezte.

A szóvivő elmondta, a nyomozók továbbra is várják azt a környezetvédelmi szakértői véleményt, amely megállapítja, hogy a Németországból illegálisan behozott bálázott szemét környezetszennyező-e vagy sem. Előzetesen a környezetvédelmi felügyelőség már megállapította, hogy a szemét ártalmatlan a környezetre, de a szakértői jelentésre mindenképpen szüksége van a nyomozó hatóságnak.

Magyarországon az elmúlt hónapokban 20 településen 4600 tonna illegális német hulladék került elő.Sporthírek