Homrogd

2019.09.17. 14:30

Homrogdon a járás napján találkoztak

A közösen ültetett fákról közösen szüretelnének majd a települések.

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Már negyedik alkalommal rendezték meg a szikszói járás 24 településének a közfoglalkoztatási eredményeit bemutató Szikszói Járás Napját, amelynek idén Homrogd adott otthont. A rendezvényt négy éve a megyei közfoglalkoztatási kiállítás mintájára találták ki a járásban.

Juhász Gábor, Homrogd polgármestere a SIXO TV híradójában elmondta: van érték és erő a településekben, amelyeket érdemes bemutatni, vannak jó gyakorlatok, amelyeket érdemes megosztani. Igyekeztek családiassá tenni a hangulatot, ahol kötött formában, de kötetlenül tudnak beszélgetni, megosztani egymással a tapasztalatokat. Vendégként Perkupa volt jelen, a házigazda meghívására. Homrogdon három éve tartanak sertéseket, két éve pedig kordonos uborkát is termesztenek, amelyek a bevételét is erősítik a településnek – ezt is bemutatták. Minden házigazda település egy kísérőrendezvényt is szervez, idén Homrogdon szilvafákat ültettek, amelyek gyümölcsét majd együtt szeretnék leszüretelni később. A települések mellett szervezetek is ültettek fákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában