Immár tétre megy a játék

Komoly célokkal vág neki az idei szezonnak a hajdúsági férfi kosárlabdacsapat, hiszen Rajko Toroman tanítványai a bajnokság és a Magyar Kupa mellett a nemzetközi porondon is szeretnének maradandót alkotni.

Szerdán hivatalosan is megkezdődik az idény Bukváék számára, hiszen a fiúk a FIBA Challange-kupában − ez a negyedik számú vetélkedés a kontinensen − mérettetnek meg a cseh reprezentáns Prostejov csapatával szemben.

Érdemes lesz kilátogatniuk a szurkolóknak 18 órától a Főnix Csarnokba, hiszen az előkészületi meccsek tanulsága alapján egyre jobb formában pattogtatnak a hajdúságiak, vagyis igen jó esélyük van arra, hogy legyőzzék a morva társulatot. Úgy tűnik, a cívisvárosiak kerete a litván Andriukaitis érkeztével egy időre véglegessé vált, s bizony az igen jó ajánlólevéllel rendelkező játékos húzóembere lehet az újjáalakított kompániának. Korábban elhangzott, hogy elsősorban a bajnokságban szeretnének minél eredményesebben szerepelni a Kakas-fiúk, ám természetesen a nemzetközi porondon is igyekeznek minél tovább masírozni.

 A FIBA-versenysorozatban a csoportkörben a cseh rivális mellett a svájci Boncourt alakulatával néznek farkasszemet a Toroman-legények, akiknek így igen jó esélyük van a továbbjutásra. De nézzük, mit is kell tudniuk a hajdúsági drukkereknek a mostani riválisról!

Csehországban már elkezdődött a bajnokság, a morva társulat két erőpróbán van túl, amelyeket idegenben kellett megvívniuk. Október 10-én az USK Praha otthonában szerepeltek, s szenvedtek 15 pontos vereséget Callaghanék (99−84), majd öt napra rá magabiztos győzelmet arattak a Houseri Brno csarnokában (79−102).

Jelenleg a tabella 5. helyén áll a nem kevesebb, mint nyolc légióst foglalkoztató gárda. A 15 fős keretet 2 horvát, 2 lengyel, 1-1 amerikai, ukrán, szlovén és szlovák légiós, valamint 7 hazai játékos alkotja, s a társaság igen rutinosnak is nevezhető, hiszen a játékosok közül négyen már betöltötték, hárman pedig az idén töltik be a 30. életévüket.

B. R.